Разбиха банда крадци от трафопостове

  • 05 декември 2011 13:55

  • 1301
  • 0
Разбиха банда крадци от трафопостове
©

Криминалисти от Районното управление в Ихтиман разбиха група извършила серия кражби от трафопостове в града и околните села, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Нанесените щети на електропреносната мрежа възлизат на 40 000 лева. Криминалистите заловили в домовете им ихтиманците В.Р. на 24 години, М.М. на 20 години, С.И. на 18 години, С.Р. на 23 години, В.Н. на 23 години, Б.И. на 30 години, З.В. на 20 години, С.Ч. на 30 години, С.М. на 36 години и А.М. на 27 години. В хода на разследването се установило, че в различно съучастие те са обрали четири трафопоста – първия разбили през нощта на 24 ноември до учебно заведение в Ихтиман и отмъкнали медните намотки от трансформатора, на 30 ноември проникнали в трафопост в с. Стамболово и откраднали медните намотки. През нощта на 1 декември групата разбила още два обекта – в с. Живково и в с. Веринско.

Служителите на реда открили един от разглобените трансформатори в землището на село Живково. С полицейска мярка за 24 часа в полицията са задържани шестима членове на групата – С.Ч., С.М., А.М., В.Н., Б.И. и З.В. Трима от тях са криминално проявени за кражби и осъждани.

Работата по документирането на престъпната им дейност продължава. Материалите по случая са докладвани на Ихтиманската районна прокуратура.

Специализираната полицейска операция била проведена в петък и събота.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини