Ченгета блокираха столичен квартал заради бежанци

  • 27 юли 2016 13:14

  • 11828
  • 1
Ченгета блокираха столичен квартал заради бежанци
©

15 полицейски КПП-та блокираха Меката на бежанците, както вече е известен столичният кв. "Модерно предградие". Над тях от вчера бдят 40 ченгета, които проверяват абсолютно всеки, който влиза и излиза от квартала, пише "Телеграф".

Причината да се вземе драконовската мярка за охрана е, че в последните дни там бяха открити огромен брой нелегални бежанци. Миналата седмица беше заловена група от 200 мигранти, след това още 60 мъже, жени и деца, обясниха от МВР.

Сириецът атентатор от Ансбах пък се оказа, че е минал без проблем интервюто си в ДАНС, след което е взел статут на бежанец, обясни шефката на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Петя Първанова.

"Най-новият хит в момента е каналджиите да крият нелегалните мигранти в кв. "Модерно предградие". Плащат на роми да ги приютяват за няколко денонощия по къщите си, след това ги закарват до границата със Сърбия. Именно затова след анализ в МВР е взето решение мерките за сигурност да станат още по-сериозни", обясниха от вътрешното ведомство.

От рано сутринта вече на всички входове и изходи на квартала бяха поставени КПП-та с по няколко ченгета. Общият им брой е 40 и ще стоят на пост до второ нареждане, издадоха криминалисти.

"Ужас е, нещо страшно, полиция навсякъде. Като военно положение, но повечето хора се радват, защото престъпленията ще спрат", коментираха хора от квартала.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
11828 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
батман

2016.07.31 | 17:23

1
Забелязали ли сте колко унили са ченгелите привечер, защото през деня се правят на всемогъщи на обикновените хора, но вечер идва време да се въртят свирни и да се пуска в дупарката на ц игани, политици и мутри, защото те са това са назначени, да бъдат иззчуквани брутално в г*за и после да си избиват комплексите

Добави коментар

Водещи новини