Връщат от Испания телата на загиналите гурбетчийки в неделя

  • 21 юли 2016 13:58

  • 18269
  • 3
Връщат от Испания телата на загиналите гурбетчийки в неделя
©

Телата на загиналите жени при тежката катастрофа в Испания ще бъдат транспортирани до България в неделя, съобщи кметът на община Неделино Боян Кехайов. Телата ще пристигнат с два различни полета от Испания, уточни той, цитиран от Би Ти Ви.

Жените загинаха при тежка катастрофа на магистралата в района на Авила миналия четвъртък. Гурбетчийките били извозвани от плантация за ягоди след края на работния ден. В автомобила пътували 11 жени. Колата им била пометена от преминаващ ТИР в опит да се качи на магистралата.

На място загиват две жени от Неделино, трета умира по-късно в болницата. Шест от жените са били настанени в различни лечебни заведения. Състоянието на най-тежко пострадалите вече се подобрява.

Телата на загиналите Бисерка Ковачева, Милена Михайлова и Светла Карамитева се очакваха да бъдат транспортирани до края на седмицата, веднага след като упълномощени от близките техни колежки извършат разпознаването.

Разходите ще бъдат поети от държавата, Община Неделино и работодателя на нашенките в Испания. Очаква се погребенията да бъдат в понеделник. Трите жени оставят шест деца сираци.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
18269 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Адаам

2016.07.23 | 17:16

3
Вместо да пишете гурбетчийки, направете нещо (банкови сметки пуснете) да помагаме, срамота журналистеее пак само чукате на пишуштите машини без да мислите никък!

2016.07.23 | 17:16

2
При злополука към и от работното място, застраховката трябва да плаща обещетение.
Димитър

2016.07.23 | 17:16

1
Думата "гурбетчийки" в заглавието звучи грубо и цинично след случилото се. Това обижда паметта на жените на първо място. Обидно е и за стотиците хиляди българи, които работят в чужбина, много от тях изтъкнати специлисти в своите професии. Ако загиналите жени са "гурбетчийки", тогава авторката на материала е жалка цинична драскачка!

Добави коментар

Водещи новини