Разкриха нелегална месарница в ромски квартал

  • 14 юли 2016 17:00

  • 2149
  • 1
Разкриха нелегална месарница в ромски квартал
©

Нелегална месарница, в която се разфасовали овце и с месото се зареждали магазини в ромския квартал“Изток“ в Пазарджик, бе разкрита при съвместна проверка на полицията и местната дирекция по безопасност на храните.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР в Пазарджик заедно със санитарните инспектори проверили два магазина, собственост на двама братя от квартал „Изток”, съобщава Монитор.

В търговските обекти е открито овче месо, предназначено за търговия. Съхранението и продажбата се извършвали в пълен разрез със санитарно-хигиенните норми и изисквания.

Част от закланите животни се предлагали на клиентите направо отвън пред магазините при температура от около 32 градуса на сянка. И в двата обекта са открити около 150 килограма трупно и разфасовано месо. На собствениците са съставени актове от инспекторите от Областната дирекция по безопасност и контрол на храните.

Проверките продължават през цялата седмица и контролните органи ще бъдат безкомпромисни към търговците, които застрашават с продаваните стоки живота и здравето на клиентите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2149 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
haha

2016.07.20 | 02:33

1
кви клиенти бе

Добави коментар

Водещи новини