Фамилията на ромския лидер Илия Илиев е замесена в източването на НКЖИ

  • 02 декември 2011 17:49

  • 7218
  • 10
Фамилията на ромския лидер Илия Илиев е замесена в източването на НКЖИ
©

На пресконференция в Съдебната палата вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза, че договорите в разследваната Национална компания "Железопътна инфраструктура" са били сключвани в последните пет години.

По думите му, компанията е била източвана чрез договори за обществени поръчки за строителство, цената на които не кореспондирала със свършеното. Така "Железопътна инфраструктура" била ощетена с над 40 млн. лв.. В сделките е намесена фамилията на бившия общински съветник от листата на ГЕРБ и председател на партия "ДРОМ" Илия Илиев, каза министър Цветанов.

Двама мъже и две жени са задържани в хода на специализирана операция „Превозвачите”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Реализацията на териториалното звено на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност’ (ГДБОП) в Стара Загора и служители от „Икономическа полиция” на Областната дирекция на МВР е под наблюдението на Окръжната прокуратура.

Задържането на четиримата е във връзка с разследване по чл. 214 от НК - за изнудване и по чл. 253 – пране на пари. 41-годишният П.С. и 50-годишният М.М. са управители на дружества за превоз, които транспортират работници от „Мини Марица Изток”. Задържани са и две счетоводителки – 47-годишната Н.Г. и 54-годишната М.Г.. Обявен за общодържавно издирване е управител на друго подобно дружество, към момента той се укрива.

Организацията на престъпната схема е действала по следния механизъм: трите дружества са „обединили” повече от 30 малки фирми-превозвачи и е формирано окрупнено юридическо лице, от името, на което е сключен договор с „Мини Марица Изток” за превоз на работници на значително завишена цена на километър. Разликата между по-високата и реалната стойност малките превозвачи връщали на дружествата, за да продължат да изпълняват курсове. Установено е, че реалната и фактурираната стойност на километър се разминавали с не по-малко от лев.

В хода на работата е изяснено, че по-дребните контрагенти в някои случаи са извършвали по-евтините превози принудително, притеснени, че ако си потърсят правата, ще загубят работата. Предстои да бъдат изчислени загубите за мините, но отсега е ясно, че те ще са в големи размери предвид всекидневния режим на работа и превоз.

Над година е продължила предварителната работа по случая от териториалното звено на ГДБОП и служители на „Икономическа полиция” – ОДМВР-Стара Загора, като разследването започнало след получени множество жалби и сигнали.

Процесуално-следствените действия са проведени под наблюдението на Окръжна прокуратура -Стара Загора.

На четиримата са повдигнати обвинения, те са задържани за 72 часа. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7218 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2017.05.03 | 00:10

10
Тоя НЕ Е ОТ ГЕРБ, той е от БСП, беше ДЕПУТАТ ОТ ВИДИН с листата на БСП.

2013.10.10 | 14:17

9
тоя същия боклук открадна парите за надлеза във Видин, и държавата неможе да даде пари, понеже ще ни осъдят от ЕС.. трябва първо да се намерят парите, за да може да бъдат отпуснати отново - за ремонта... БЛОКАЖ

2013.10.10 | 14:15

8
И какво се оказа сега, Тройна коалиция ли, не Герберски изчадия. Ясно защо, до преди 2 години се плащаха дължимите суми към немската банка, а от както дойде на власт Герб и онзи американски съсел, Дянков, няма пари. Няма, защото се крадат. И сега започнаха оправдянията, той не е от Герб, от БСП е. Няма кой да ви повярва, нещастници долни.
AJ4A

2011.12.05 | 14:12

2
Червени пропагандаторе, знаеш ли кой е И.И.??? Знаеш ли родата му какви палати има на 10-ина км. от София???? Знаеш ли какъв е бил И.И., кой му е .... кум примерно???? Знаеш ли какъв е автопаркът му и какви го охраняват??? зНаеш ли какви имоти има включително в абсолютния, абсолютния цевнтър на София????? Знаеш ли какви фирми и в кои държави ги има???? Знаеш ли всичко това за колко време се постига???? Е, предполагам, че не знаеш всичко, което аз знам и затова пишеш подобни простотии, а не защото си КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК, само че следващия път като пишеш подобни работи, първо вземи и разбери въпросните далавери коя година са извършвани, разбери поне част от отговорите на зададените ти от мен въпроси и чак тогава пиши, че да не се излагаш сам себе си, че да не излагаш и .............. любимаат си партия - партията на неграмотниците, отрепките, престъпниците, некадърниците и нисшите слоеве на населението!!!

2013.10.10 | 14:15

7
Абе то се оказва че всички са замесени, само народа седи отстрани и лапа мухите и после всичките тояги ще са на негов гръб:))))
Алекс2

2013.10.10 | 14:15

6
Е това новина ли е ???
uno

2013.10.10 | 14:15

5
бесилка и конфискация на цялото имущество на този и на цялата му фамилия до десето коляно.

2011.12.06 | 09:55

4
Всичкото братя роми и цигааани, България е ваша грабете я с каруци докато не остане нищо за крадене, и без това вече сте европейци, трябва да сезирате евро парламента и европейската комисия че циганският не е приет все още като официален език в евро зоната и по-най-бързият начин да се поправи това недоразумение.

2011.12.05 | 21:30

3
Пак МАНГАЛ, ебаси жалкото подобие на държава. МАНГАЛ! ОЩЕ ЕДНО НИЩОЖЕСТВО ОТ НАЙ-НИСШОТО ОТ НАЙ- НИСШИТЕ СИ КРАЛО С ПОМОЩТА НА ББ- БОЙКА БОКЛУКА! Лелее, Българио, докъде го докара!!! Не мога да повярвам до къде достигна тази държавка- не друго, ами мангали, най- гнусните отрепки да я крадат и убиват. Мазен мангал с костюм! "фАМИЛИЯТА" НА МАНИЯ МАНГАЛ, фирмата на мазния мангал. Мангалите в Мангалия, имащи фирми. За крадене. Майкооо мила. Ебаси майката! Не мога да повярвам, че картинката на действителността в тази приоста държава е истина. И всичко това, разнира се, с любезното 100%- ово съдействие на правителството на простия див кух селяк, неотстъпващ na мангалите, и на всички такива от 22 години насам... Най- нагло ще ми го обяваяват таов като новина, за да замажат отново дзъркелите на малоумниците, белите мангали, обитаващи територията. Видите ли, глупаци, ние си вършим работата... ХАХАХАХАХАХАХАААААХ!!!!!!!!!! Да, всички вие идоти простИ, мазни, овчици кухи, които сте виновни за всичко това, всички вие...Дано всички измрете в невиждани мъки, а този срам и позор може да изчезне само с изчезването на Мангалия от лицето на Земята. Само и единствено тогава. Най- искрено се надявам това да стане колкото се моце по- скоро! Мангал- общински съветник!!!Със сигурност едно от многото... Лелеееее- малееееее, лелел- малеееее, Търпете си, боклуци, търпете си. Надявам се да изгниете до един, заедно с цялата мангалска държавица!
найден

2011.12.03 | 22:52

1
А шуробажинащината с назначенията в дружествата ТЕЦ 2 и Мини марица изток ЕАД, докога? няма конкурси, няма свободни работни места а същевременно са назначени хиляди по вторият начин. Съдебната власт и прокуратура мълчат , защо ли? Да не би да уреждат и те своите хора! И май затворен цикъл се получава... ДЪРЖАВА(МАФИЯ)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини