Четирима маскирани задигнаха метална каса от офис, има прострелян охранител (обновена+видео+снимки)

  • 08 юли 2017 07:29

  • 8841
  • 3
Четирима маскирани задигнаха метална каса от офис, има прострелян охранител (обновена+видео+снимки)
© Канал 3

Извършен е грабеж от сервиз за нови и употребявани луксозни коли в столичния квартал "Дружба 1". Задигната е метална каса с около 2000 лева в 3:40 часа през нощта, предаде репортер на novini.bg.

Според първоначалните данни, четирима маскирани изнесли от помещението малка метална каса, има изкъртена врата. Извършителите били подплашени от охранителите на обекта, който първи е открил огън по тях с пушка с гумени куршуми, при бягството те произвели изстрел срещу единия от тях и са го ранили. Мъжът е настанен в болница, без опасност за живота, ранен е в ръката.

Служители на СДВР са предприели незабавни заградителни действия за издирване на автомобила, с който нападателите се оттеглили.

Малко по-късно, към 4.10 часа, колата е открита изоставена и подпалена в ж.к. „Сердика“. Огънят е погасен от столични пожарникари, отзовали се на сигнала. Установено е, че регистрационните номера, поставени на автомобила, са издадени за друго моторно превозно средство.

На двете местопроизшествия се извършва оглед, полицаи с металотърсачи оглеждат района пред сервиза. Образувано е досъдебно производство, в рамките на което продължават процесуално-следствените действия под наблюдението на прокуратурата.

Хора, живеещи в близкия блок, са чули викове. Те са категорични, че се притесняват. "Щом имам полиция - как да не е притеснено на хората", отсече жена, обадила се на тел. 112 за горящата кола. По думите им малко преди да подпалят колата, крадците са се скарали.

Георги Костов заяви, че инцидента не е заплаха за националната сигурност и не е атентат.

Освен изгорялата до основи кола е пострадал и лекият автомобил паркиран в близост до нея.

Последвайте канала на

Калина Христова
8841 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Веселин Василев

2016.07.08 | 23:41

3
И цялата патаклама за 2000 лева.Позор.
л

2016.07.08 | 13:50

2
Връщаме се назад във времето, скоро ще ударим дъното като се пренесем в първобитно-общинния строй.
kur za boiko analev

2016.07.08 | 13:13

1
pri mutra boiko e taka---pri kurva boiko e takaaaaaaaa

Добави коментар

Водещи новини