Прокурор каза кой на кого е шеф в групата на Божо Кравата

  • 07 юли 2016 19:52

  • 7101
  • 0
Прокурор каза кой на кого е шеф в групата на Божо Кравата
©

Десетчленната организирана престъпна група на Божидар Кузманов-Божо Кравата има строга йерархия. Тезата е на прокуратурата, както стана ясно на днешното заседание в Апелативния специализиран наказателен съд по време на пренията по мерките за неотклонение на четирима от обвиняемите – Иван Терзийски, Димитър Николов, Силви Николаев и Николай Иванов.

Държавното обвинение убеди съда да остави трима от тях в ареста, но последният бе пуснат под гаранция, пише Флагман бг.Според прокурора Емил Галипонов, групата безспорно е ръководена от един и това е 33-годишният Божидар Кузманов.

Директно под него стояли Иван Терзийски и Георги Иванчев, които предавали указанията и управлявали действията по тормоз на търговци в курорта Слънчев бряг чрез побои, увреждане на имущество, заплахи и дори убийства. Групата се движела с огнестрелни и хладни оръжия. Припомняме, че шефът Кузманов е и кум на Иван Терзийски.

По-надолу в йерархията са трима според прокуратурата. Това са Димитър Николов, Силви Николаев и Марчо Марков (известен като участник в тв шоуто „Сървайвър”).

Останалите четирима от групата са Радослав Димитров, Тодор Славов, Данаил Петков и Николай Иванов. Ако те са най-ниско в йерархията, е интересно защо Петков и Иванов са ползвани като формални собственици на заведенията на Божо Кравата в Слънчев бряг, както твърди прокуратурата.

Структурата прилича на пирамида – един отгоре, двама под него, трима след тях и четирима в основата.

Към момента шефът Кузманов и „сървайвърът” Марчо Марков продължават да се издирват. Данаил Петков пък бе арестуван в Испания и се очаква решение за екстрадицията му.

В България в арестите са общо шестима – Иван Терзийски, Димитър Николов и Силви Николаев (те са в София). Други трима бяха обвинени преди това за стрелбата срещу Митьо Очите и хората му и лежат в Бургас. Това са Тодор Славов, Радослав Димитров и Георги Иванчев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7101 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини