Клошари предизвикаха пожар в трафопост в София

  • 05 юли 2016 18:26

  • 1444
  • 0
Клошари предизвикаха пожар в трафопост в София
© Булфото (архив)

Клошари са проникнали с взлом в трафопост, собственост на "ЧЕЗ Разпределение България", и са предизвикали пожар. Като последица 2332 клиенти на компанията в столичните квартали "Св. Троица" и "Фондови жилища" са останали без електрозахранване за 30 минути, съобщават от дружеството.

Екипите на ЧЕЗ все още работят по възстановяването на електроподаването на още 290 домакинства. "Инцидентът се случи днес към 14.00 ч. Пожарът беше потушен от колегите от "Пожарна безопасност и защита на населението". Веднага след това екипите ни започнаха да работят по отстраняване на щетите и възстановяване на електрозахранването на засегнатите клиенти. Работата продължава и в момента, ще върнем спокойствието на хората възможно най-бързо", е казал Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България".

През 2015 г. ЧЕЗ регистрира 183 прекъсвания за общо 33 600 клиенти в продължение на 3750 часа вследствие на посегателства над мрежата на компанията. В резултат на това "ЧЕЗ Разпределение България" инвестира с 3,2 млн. лева по-малко в подобряването и развитието на мрежата и услугите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини