Разбиха незаконни складове за алкохол в Ахелой

  • 05 юли 2016 12:45

  • 1997
  • 0
Разбиха незаконни складове за алкохол в Ахелой
©

Митничари разкриха незаконен склад за алкохол в Ахелой.

Това съобщиха от митницата в Бургас. В жилищна сграда са намерени 2018 бутилки. Те са били складирани в таванско помещение в частен дом. Бутилките са без бандерол. Алкохолът е открит при извършена проверка от митническите мобилни групи при Централното митническо управление по оперативна информация за нелегално производство.

В приземния етаж на сграда със стаи за почиващи отново в Ахелой, мобилните митнически групи са открили още 400 литра ракия,водка и мастика с различен по вид алкохолен градус в съдове с различна вместимост: 3 дървени бурета, 2 пластмасови бидона и различни пластмасови туби с вместимост от 10 литра. В помещението се е смесвал етилов алкохол с есенция, за да се произведат откритите високоградусови напитки, които се доставят без да е начислен обезпечен или заплатен дължимият акциз.

Двата обекта са собственост на свързани лица. По случая е назначена съдебно-техническа експертиза, която ще установи вида, количеството и стойността на открития алкохол. Предстои извършването и на разпити на свидетели. Ще се проверява дали незаконно произведеният алкохол е пласиран по заведения по Южното Черноморие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1997 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини