Започва ново разследване за изчезнало дете през 2011 г.

  • 04 юли 2016 20:44

  • 1919
  • 0
Започва ново разследване за изчезнало дете през 2011 г.
©

Прокуратурата в Добрич възобнови разследването за безследно изчезналата през август 2011 г. 6-класничка Силвия Георгиева. Момичето е от с. Одринци и досега не са намерени следи от него.

“В момента се извършват допълнителни следствени действия от наблюдаващия прокурор. Има нови обстоятелства, които доведоха до възобновяване на следствието”, каза за “24 часа” окръжният прокурор Пламен Николов.

В началото на годината от ОД на МВР съобщиха, че с ДНК експертиза са идентифицирали открити останки и е заключено, че те са на момичето. За смъртта на Силвия е бил издаден смъртен акт, но родителите не са получили и погребали тялото. Те не вярват, че детето им е мъртво и въпросните открити останки са на Силвия. Затова са настояли за повторна ДНК експертиза. Такава е възложена, тъй като разследването на изчезването на Силвия е възобновено.

Няма открит гроб на Силвия, казаха източници, близки до разследването. Това навежда на предположението, че въпросните останки са на друго лице. През 2012 г. - 7 месеца след изчезването на 6-класничката, в полезащитен пояс край с. Дончево семейство, което отишло на пикник, се натъкнало на останки.

Силвия е на 12 г., когато на 18 август 2011 г. отива до магазина в центъра на селото, след което изчезва. Заподозрян е местният говедар Емил, който по онова време е на 32 г. Той често събирал деца - не правели нищо особено, но местните го виждали как ги целува нежно и уж бащински. После им правел снимки.

Появиха се подозрения, че Силвия и Емил имали връзка. Разпитите на говедаря обаче не дадоха резултат. Всички акции за претърсване на района, в които се включиха 40 униформени, ловци и много хора също останаха напразни.

Росица Валентинова
1919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини