Ятаган, монети и кремъклийки конфискуваха полицаи

  • 23 юни 2016 14:19

  • 2489
  • 1
Ятаган, монети и кремъклийки конфискуваха полицаи
©

Полицаите от Пазарджик са открили и иззели незаконно притежавани културно-исторически ценности. Вчера те са претърсили в рамките на разследване частен дом – къща и прилежащи помещения в баташкото село Нова махала.

Те са собственост на 63-годишен местен мъж в инициали В.Г. Служителите на МВР са попаднали на ловна гладкоцевна пушка 12-ти калибър, газов пистолет и няколко ловни патрона.

В рамките на разследването са претърсени и жилището, и леката кола на друг мъж – 61-годишния П.Ж от Батак. От помещенията и автомобила му са иззети предмети с културно-историческа стойност - 3 медни съда, женски накит за глава, керамичен съд, монети, две пушки-тип кремъклийки, 2 саби и ятаган.

Предстоят експертизи на намереното, които ще се извършват от експерти от регионалния исторически музей. Спрямо притежателите са образувани полицейски производства.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2489 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимен

2016.06.24 | 08:30

1
пълни глупости са това само смяна на притежателя,това само в БГ може да се случи щом е в неговата къща тои го притежава ква е тази полиция която си КРАДЕ на воля тук

Добави коментар

Водещи новини