120-килограмово момче падна от скали в Тетевен. Пет часа го спасяват (обновена)

  • 06 юни 2016 09:57

  • 16096
  • 0
120-килограмово момче падна от скали в Тетевен. Пет часа го спасяват (обновена)
© novini.bg

Момче е в тежко състояние след падане от скала в Тетевен, съобщиха за Агенция „Фокус” от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст.

Инцидентът е станал в неделя, когато момчето се е подхлъзнало и паднало от скалите в близост до града.

12 души от ПСС, екипи на полицията и пожарната са участвали в акцията по оказване на първа помощ и транспортиране на момчето до кола на Спешна помощ.

Близо 5 часа е продължила акцията по спасяването на 17-годишното момче, което падна от скали в Тетевен, съобщи пред  „Фокус” Румен Талов от Планинската спасителна служба към БЧК във връзка с проведената акция за спасяването на момче, паднало от скала в района на Тетевен.

Сигналът за инцидента е подаден около 15.15 часа на 5 юни от Пожарната в град Тетевен. По първоначална информация дете е паднало от 5 метра височина. „В последствие се оказва, че не е дете, а 120-килограмов човек”, уточни Талов. Момчето се казва Петър Михайлов на 17 години от Тетевен. Пострадалият е бил с група от още 4 души в района на заслон „Опасния зъб”. Завалял е дъжд и групата е тръгнала да се прибира, при което Петър се подхлъзва и пада. Трима души от неговата група слизат в града, за да потърсят помощ”, разясни планинският спасител. В рамките на 10-15 минути екип на ПСС тръгва към мястото на инцидента с пълна екипировка. Момчето е намерено в изключително тежко състояние с черепно-мозъчна травма, открита фрактура на лява подбедрица, завърнат скалп на част от главата, счупена ръка и множество контузно-разкъсни рани. Румен Талов уточни, че когато е открито момчето е било в съзнание, а в последствие изпада в шоково състояние и губи съзнание. Акцията е приключила около 20.30 минути след което пострадалият е транспортиран в болницата в Ловеч, като и към момента състоянието му е много тежко. Планинският спасител добави, че според него момчето е паднало от височина не по малко от 20 метра от почти отвесен наклон.

Последвайте канала на

Десислава Станева
16096 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини