Инспектор: Обирите на бензиностанции намаляват

  • 15 май 2016 09:36

  • 1453
  • 1
Инспектор: Обирите на бензиностанции намаляват
©

Пореден нагъл обир - този път на бензиностанция в столичния квартал „Горубляне“. Кадрите ни изпрати собственикът на бензиностанцията Иван Вандов. Ясно се вижда как млад мъж отмъква наличната сума от касата – около 500 лева.

В момента на обира извършителят е заснет от седем охранителни камери. Служителите от нощната смяна в обекта не са забелязали нищо смущаващо. Интересното е, че на излизане крадецът попада на един от работещите в бензиностанцията и му казва, че отива до тоалетна, след което с бърза походка си тръгва. Пристигналите на място екипи на СОТ и полицията само констатират грабежа. Работата по случая продължава, предава Нова тв.

„Голяма част от престъпниците са доста ловки и хладнокръвни. Понякога камерите ги притесняват и взимат съответните мерки, но понякога, както е в тоз случай, те не ги притесняват”, обясни инспектор Росен Белишки от сектор „Престъпления против собствеността” в Главна дирекция „Национална сигурност”.

„Това, че едно лице е снимано от камери не означава, че веднага ще бъде разпознат. Лицето може да не е криминално проявено. Имаме и немалко случаи, в които лица от чужбина идват в България, за да извършват престъпления. Важно е и качеството на записа”, коментира той.

Белишки уточни, че обирите в бензиностанции намаляват. Обикновено те са свързани с кражби на гориво и подобен обир на пари може да бъде наречен изключение.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тото

2016.05.15 | 18:09

1
Може би , а се увеличават обирите на банкомати и банки.

Добави коментар

Водещи новини