Митничари предотвратиха измама със стоки за 30 000 долара (снимка)

  • 11 май 2016 14:59

  • 1980
  • 0
Митничари предотвратиха измама със стоки за 30 000 долара (снимка)
© Агенция "Митници"

Фирма, която извършва първа търговска операция в митницата, е направила опит да избегне плащането на част от митническото задължение, като декларира многократно занижена стойност на представените за митническо оформяне стоки. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

От там уточниха, че като групажна пратка под режим "транзит" били превозвани 10 000 тениски от Турция за няколко получатели в България. Първо е била разтоварена стока, предназначена за получатели в Пловдив. Транзитът за тениските, задействан от митницата "Пловдив", е продължил за митническото бюро "Кърджали".

В интервала от време и разстояние между Пловдив и Кърджали, оригиналната фактура за 30 000 долара е била подменена с нова за 3000 долара. Така е направен опит да се "спестят" 9000 лeва, представляващи дължим при внос данък "добавена стойност", посочват от пресцентъра на Агенцията и допълват, че видимо занижената стойност на стоките е накарала служителите да проследят пътя на товара, при което в митницата "Пловдив" е открита оригиналната фактура за 30 000 долара.

Стоките са конфискувани. Предстои образуване на административно наказателно производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини