Контрабандни сребърни бижута са конфискувани на "Капитан Андреево"

  • 03 май 2016 13:03

  • 1623
  • 0
Контрабандни сребърни бижута са конфискувани на "Капитан Андреево"
©

Инспектори от митническия пункт "Капитан Андреево" откриха 2,313 килограма контрабандни сребърни бижута в тайници на лек автомобил. Това съобщават от пресцентъра на агенцията "Митници". Колата била с румънска регистрация. Шофьорът на автомобила заявил пред българските митнически служители, че не внася стоки, валута или валутни ценности за деклариране.

При щателна проверка митническите служители открили в пригодени за тайници фабрични кухини по купето на колата, както и в личния багаж на шофьора, пакети с 828 изделия от бял метал, сред които пръстени, обеци, гривни и колиета. Общото им тегло било 2313 грама. Експерти са установили, че накитите са от сребро с висока проба - 925. Контрабандните изделия са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата според разпоредбите на Валутния закон.

На шофьора на колата - румънски гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и на Закона за митниците, допълват от пресцентъра. Пет опита за контрабанден внос на изделия от злато и от сребро са предотвратили митническите служители на "Капитан Андреево" през последните дни при проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили. Конфискувани са били 723,5 грама недекларирани златни изделия и 2313 грама сребро.

Нарушителите са били четирима български и един чуждестранен гражданин.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини