ГДБОП задържа двама, занимавали се с фалшиви документи за самоличност (снимки)

  • 22 април 2016 15:26

  • 2396
  • 0
ГДБОП задържа двама, занимавали се с фалшиви документи за самоличност (снимки)
©

Операцията е проведена на 19 април т.г. под ръководството на Специализираната прокуратура. В резултат на успешната реализация са задържани двама криминално проявени мъже, занимавали се с изготвянето и разпространение на фалшиви документи.


 


При извършените процесуално-следствени действия на шест адреса са иззети фалшиви документи - лични карти и шофьорски книжки, както и снимки на хора в паспортен формат, лични данни, копия на лични документи. На един от проверените адреси спецполицаите установили и мястото, използвано за изготвяне на фалшификатите. Оттам са иззети компютър, принтер, ламинатор и множество материали, използвани за осъществяване на престъпната дейност.

 

 



На двамата задържани Специализираната прокуратура повдигна обвинения за участие в престъпно сдружение (престъпление по чл. 321, ал. 6). С прокурорски постановления на обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

 

 




 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини