Полицаи търсеха непълнолетни в търновска дискотека

  • 21 април 2016 13:59

  • 1452
  • 0
Полицаи търсеха непълнолетни в търновска дискотека
© Булфото

Специализирана полицейска акция бе проведеба тази сутрин около 2 часа в търновска дискотека. Акцията е била масирана, като в нея са взели участие близо 30 служители от различни звена и структури, както и от други полицейски управления от Областната дирекция на МВР във Велико Търново, информира главен инспектор Валентин Къндев, началник на Районното управление в старата столица.

В масираната проверка са участвали както униформени, така и цивилни полицаи. За пръв път толкова много служители на реда посещават нощно заведение, коментираха очевидци в дискотеката по време на проверката. По време на акцията, озвучаването е било спряно за 20 минути и присъстващите посетители са започнали да бъдат проверявани щателно за документи за самоличност.

„Искаме да направим качествена проверка, а за това се иска обезпечение от човешки ресурс. Проверени бяха всички прилежащи помещения на заведението, включително и тоалетните. Проверката е рутинна”, обясни още главен инспектор Къндев. По негови думи акцията има за цел и превенция преди предстоящия летен сезон.

Проверката цели още да контролира присъствието на малолетни и непълнолетни лица, дали се предлагат стоки без бандерол, фирмата, която упражнява охранителна дейност, също и разпространението на забранени от закона вещества, най-вече наркотични. Нощната полицейска операция не е установила нередности, съобщи гл. инсп. Къндев. При щателното претърсване на помещенията не са открити лица, които държат в себе си или употребяват наркотици, нито е установено предлагането на стоки без бандерол. Сред посетителите не е са установени малолетни или непълнолетни.

Всички проверени са били с изрядни документи за самоличност. Окомплектована е била и документацията на охранителната фирма, която е наета от ръководството на дискотеката. По отношение на документите и работата на гардовете, не са открити нарушения на Закона за частната охранителна дейност.

Според гл. инсп. Валентин Къндев, подобни внезапни акции ще продължат на територията на града и цялата община, като елементът на изненадата за собственици и любителите на нощния живот ще се запази.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини