Прокуратурата пое случая с убитата от Петър жена в столичния кв. "Надежда" (обновена+снимк

  • 06 април 2016 11:45

  • 5375
  • 2
Прокуратурата пое случая с убитата от Петър жена в столичния кв. "Надежда" (обновена+снимк
©

Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) от СДВР на 5 април започна разследване срещу Петър Стефанов за извършено убийство на 29-годишна жена, с която живеел на съпружески начала. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Делото се води срещу Стефанов за престъпление по чл. 115 от НК. Към момента е изяснено, че престъплението е извършено около 19.30 часа, на 5 април, в апартамент, находящ се в столичния квартал ”Надежда”. В жилището, живеели още тяхното дете – момиче на 13 г. и бабата на пострадалата, които отсъствали по време на извършване на престъплението.

Убитата била открита от нейната баба. По тялото и крайниците на жената, имало множество наранявания, причинени от хладно оръжие. След като извършил престъплението, Стефанов се качил на автомобила си и се отправил в посока ж.к. ”Люлин”. Там предизвикал катастрофа, като се блъснал в паркирани автомобили и кола, която се движела. Хората, оказали помощ на Стефанов, след катастрофата, установили, че в колата му имало газова бутилка. Извършителят бил откаран до болница за да му бъде оказана медицинска помощ. Оттам Стефанов избягал. В момента той се укрива и се издирва от органите на полицията.

В хода на разследването се разпитват свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението. Назначени са съдебно–медицинска експертиза и биологична експертиза.

Разследването по случая продължава.

Установени са фактите, около убийството на младата жена в кварла „Надежда“, все още издирваме мъжа, заподозрян за убийството, надявам се скоро да имаме резултат, каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. във връзка с инцидента, при който 29-годишна жена бе намерената мъртва в ж.к. „Надежда“. „По всички случаи, които ви вълнуват, работим много активно“, увери Бъчварова. По думите й фактите по случая са установени. Вътрешният министър коментира, че се работи по установяване на издирвания 48-годишен мъж, заподозрян за убийството й. „Установени са фактите. Нека да има съобщение и да оставим от прокуратурата да си свършат работата. Издирваме все още мъжът, който се предполага, че е извършителят на убийството и се опитваме да установим къде е, за да го заловим, Конкретни факти няма да съобщавам сега, не е редно. Работим, надявам се скоро да имаме резултат“, каза още министър Бъчварова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5375 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО

2016.04.17 | 23:30

2
АБЕ КЪДЕЕ ОНЯ МЪРЗЕЛИВ СМРАД ОТ ЕЛЕНИТЕ...????
НЕ

2016.04.08 | 00:07

1
Не разравяй акото,че пак ще замирише.

Добави коментар

Водещи новини