Джебчийки върлуват в Монтана

  • 05 април 2016 12:32

  • 1362
  • 1
Джебчийки върлуват в Монтана
©

Два удара направила изпечена в занаята джебчийка в книжарници в центъра на Монтана. В краденето й помагала 13 -годишната й внучка. Това  съобщиха от ОД на МВР, предаде "24 часа".

В полицията постъпили две жалби от продавачки в книжарниците. На 1-ви февруари т.г 38-годишната Е.К. от гр. Монтана се оплакала, че на 29.01.2016 г. между 15 и 18 часа от офис към книжарницата й е извършена кражба на дамска чанта, съдържаща пари, лични вещи и документи, на обща стойност 200 лв.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ Монтана са разкрили обирджийките гастрольори - 52-годишната Румяна Т. и 13-годишната й внучка Румена, и двете от Горна Оряховица. В хода на разследването е изяснено, че същия ден между 15 и 18 часа от друг офис на същата книжарница на ул. "Жеравица" в Монтана е извършена кражба на портмоне с пари и документи, на обща стойност 50 лв.

Джебчийката използвала внучката си да отвлича вниманието на продавачките, а тя посягала към чантите им зад бюрата. Попаднала в капана на ченгетата обаче била принудена да върне плячката. Материалите по случаите предстои да бъдат докладвани на Районна прокуратура Монтана.

По данни на полицията бабата и внучката са хващани многократно да обират граждани в цялата страна.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1362 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2016.04.05 | 13:34

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини