Задържаха 25-годишен германец, издирван с Европейска заповед за арест

  • 30 март 2016 15:01

  • 962
  • 0
Задържаха 25-годишен германец, издирван с Европейска заповед за арест
©

Варненският окръжен съд разгледа искане за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо издирван от немските власти 25-годишен мъж.

Кристиан Андре Холцнагел е бил задържан в Първо РУ - Варна на 29 март 2016 г. На негово име е издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от прокуратурата в немския град Билефелд по повод влязла в сила осъдителна присъда на Районния съд в град Любеке от 2015 г. На германския гражданин е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца.

Задържаният мъж заяви пред българския съд, че знае за присъдата и желае да бъде предаден незабавно на немските власти за изтърпяване на наказанието. Кристиан Андре Холцнагел няма постоянно местожителство, не разполага със средства, поради което многократно е бил задържан в Пето РУ при ОД на МВР - Варна заради неплащане на сметки в хотели.

Съдът прецени, че са налице изискванията за задържането му под стража до момента, в който съдебен състав ще се произнесе по същество относно изпълнението на Европейската заповед за арест.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини