Арестуваха домоуправителка заради скандал за зелени площи пред блока

  • 30 март 2016 14:25

  • 2275
  • 2
Арестуваха домоуправителка заради скандал за зелени площи пред блока
©

Домоуправителка от Варна е била задържана и отведена с белезници в полиията. Причината е, че жената е поискала сметка от общинска строително-ремонтна фирма за това, че обработва площта пред блока й, съобщава Petel.bg.

За посегателство върху зелените площи е била подадена жалба от живущите в района, но въпреки това фирмата е започнала работа. Заради въпроса си и за това, че е излязла без лична карта да разговаря с работниците, жената е била арестувана, разказват очевидци. Други свидетели на инцидента пък твърдят, че въпросната домоуправителка се държала арогантно с работниците и затова те се принудили да потърсят съдействие от органите на реда.

Арестуваната варненка е Иванка Казакова. Тя вече е пусната от 2-ро районно полицейско управление.

Жената била известена, че спряното строителство се подновява и отишла на място, за да поиска строителите да й покажат разрешението си. „Ние сме против изграждането на тези детски площадки, защото се лее бетон в зелени площи. Има възрастни хора, които са недоволни, че площадките са точно под прозорците им“, разказа Казакова, която е сред активистите в района, които водят спор с община Варна за строителството.

След като се стигнало до пререкания между възрастни хора и строители, тя сама се обадила на тел. 112 и повикала полиция. На мястото дошъл екип от 2-ро районно. Казакова нямала в себе си лична карта и поискала да се прибере до дома си, обясни самата тя. В този момент се появили други четирима полицаи. По твърденията на Казакова, те били от Общинска полиция. Те не я оставили да отиде да си вземе личната карта, а я закопчали с белезници.

„Направиха го абсолютно показно, с извиване на ръцете“, категорична беше Казакова. Заради това, че е претърпяла коремна операция и има болки, тя не успяла да влезе в служебния автомобил и се наложило да бъде повикан друг.

Казакова беше освободена и ще бъде глобена. Размерът на глобата още не е известен, но ще е минимум 100 лв., обясни адвокатът й пред полицейското управление.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2275 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.31 | 22:21

2
Абсурдистан

2016.03.31 | 22:21

1
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Младите да бягат докато е време!

Добави коментар

Водещи новини