Затвориха бензиностанция заради некачествени горива (снимка)

При съвместна специализирана операция, организирана след анализ от ДАНС и отдел "Разузнаване и разследване на акцизни нарушения" при Дирекция "Митническо разузнаване и разследване" на Агенция "Митници", мобилни митнически групи извършиха проверки в обекти за търговия с течни горива в Северна България.

В резултат на осъществените контролни действия митническите служители са обезпечили като доказателства чрез запечатване на обект в Ловешка област 3 300 л. горива, за които не са били представени документи удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. За други горива в същия обект пък е възникнало съмнение за прибавен в бензина терпентин. Взети са проби за лабораторен анализ. Органите на НАП и ДАМТН са констатирали липси на метрологични пломби и знаци за осъществен метрологичен контрол върху измервателните средства (нивомерни системи и бензиноколонки) в част от обектите.

Контролните органи са констатирали данни за нарушения, издадени са и предписания за отстраняване на нередностите. Работата по случаите продължава.
 

Коментари

  1. 2016.05.05 | 23:19
    Като не назовавате името на бензиностанцията -ставате съучастници в "престъплението".
  2. 2016.05.05 | 23:19
    Имената на престъпниците се пазят винаги в тайна. Пазят се човешките им права.Потърпевшите-кучета ги яли.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет