Шофьор опита да се самоубие на Калотина, пренасял над 460 кг канабис

  • 28 март 2016 13:31

  • 6030
  • 2
Шофьор опита да се самоубие на Калотина, пренасял над 460 кг канабис
©

Граничен полицай предотврати опит за самоубийство на черногорски шофьор, в чийто камион са открити 464 кг канабис, съобщава "Гранична полиция".

Снощи на ГКПП Калотина за влизане в страната пристигнал товарен автомобил, управляван от черногорец. Автомобилът пътувал от Черна гора за Турция, натоварен с алуминиеви отливки.

Началник смяната на граничния пункт бил уведомен, че пред рентгена на пункта е товарен автомобил марка "Ивеко" с черногорски регистрационен номер, шофьорът на който лежал окървавен в безпомощно състояние в кабината.
Извикана била линейка, но водачът заключил шофьорската врата. Служителите на пункта видели, че с нож черногорецът си нанася прободни рани в областта на гърдите.
Началникът на смяната на Гранична полиция се качил в кабината от другата страна и обезвредил шофьора, като избил ножа от ръката му и го изхвърлил пред прозореца.

Преди да изпадне в шоково състояние, черногорецът заявил на граничния полицай, че иска да се самоубие, тъй като в камиона му има голямо количество наркотично вещество.

Началникът на смяната на Гранична полиция незабавно уведомил митническите служители. При извършената проверка в камиона са открити чували с пакети със светлозелена тревиста маса, която при полевия наркотест реагирала на канабис. Общото тегло на откритото наркотично вещество е 464,156 кг.

Шофьорът е откаран с линейка в болнично заведение, охраняван от граничен полицай. Канабисът е иззет, камионът е задържан на ГКПП - Калотина. По разпореждане на дежурния прокурор случаят ще се разследва от митнически служители.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6030 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
boikoooooooooooo kurvooooooooooo

2016.04.24 | 17:58

2
Tikvataaaaaaaaaaa mamicata mu da iba
бойко педала

2016.04.24 | 17:58

1
една пратка на бойко педала отиде зян

Добави коментар

Водещи новини