Стрелба по полицай и над 20 часа барикада на психично болния в "Стрелбище" (снимки+видео+о

  • 27 март 2016 12:02

  • 8514
  • 7
Стрелба по полицай и над 20 часа барикада на психично болния в "Стрелбище" (снимки+видео+о
© Булфото

Над 20 часа продължава барикадата на психично болния бивш полицай в дома му на ул. "Орехова гора" в столичния квартал "Стрелбище“.

Полиция и линейки са на място. Органите на МВР чак тази сутрин бяха пуснати в жилището и се намират при своя колега.


 

Припомняме, мъжът стреля по дъщеря си, а след това се барикадира в дома си. За щастие жената не е пострадала, а именно е подала сигнал за случилото се в полицията вчера следобед.

В хода на преговорите барикадиралият се мъж използва оръжие срещу служител на МВР, заяви пред журналисти директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов.

„Към момента с него преговаряме посредством психолози от Института към МВР. Търсим възможност нещата да се решат с преговор, но в хода на преговорите лицето използва оръжие срещу служител на МВР. Този изстрел, който най-вероятно сте чули, направи нещата по-сериозни - имаме вече явна агресия и насоченост към раняване на служители. За радост няма пострадал служител”, заяви Маринов.



„Ситуацията се усложнява и от наличието на неговата съпруга, която е възрастна, трудно подвижна, на легло. Към момента няма агресия към нея, но трябва да предприеме всички, мерки ,за да не допуснем тя да стане жертва в дадения случай, допълни комисарят.

По думите на главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов на първо място трябва да се гарантира живота и здравето на съпругата на барикадиралия се, която е вътре в жилището.

„В момента текат активни преговори с въпросния човек, който е 69-годишен, бивш служител на МВР. В информационните масиви, при проверката, установяваме, че е имал законово оръжие, но го е предал 1996 г. Към момента не притежава законно оръжие. Това което, вече е безспорно установено от работата на терен има най-малко един незаконно притежаван пистолет. В рамките на цялата нощ кръжеше с него в жилището. Труден е за комуникация. Определено има психически проблеми”, обясни Костов.

По думите на главния секретар няма опасност за хората, които живеят в съседство с барикадиралия се мъж. Взели сме всички предохранителни мерки за гарантиране живота и здравето на хората, заяви той.

Барикадиралият се е с фамилия Коджейков.
 

Последвайте канала на

8514 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.03.28 | 14:03

7
Толкова много полицейско присъствие, само може да го плаши още повече и да извърши още по-нежелани неща.
Пурко

2016.03.28 | 14:02

6
Нищо няма да извърши жена му е луда

2016.03.28 | 14:02

5
Луд ,друг път !
Важно!

2016.03.28 | 14:02

4
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
До Da

2016.03.28 | 10:08

3
А ти ми мязаш на ГЕЙберски рязан дебил. Яко ли ти е негротата и резаците за правят беличко по дупките на жена ти а гейтак недоносен
da

2016.03.28 | 10:08

2
Този ми мяза на лумпен и почитател на про терористичната про педеРуска партия АТАКАлъ :D
Mister X

2016.03.28 | 00:43

1
20 ЧАСА ЗА ЕДИН ПСИХИЧНО БОЛЕН, А ПО СВЕТА ЗА ПО-МАЛКО ВРЕМЕ ОБЕЗВРЕЖДАТ ВЪОРЪЖЕНИ ДО ЗЪБИ ТЕРОРИСТИ !

Добави коментар

Водещи новини