Закопчаха серийни крадци във Варна

  • 22 ноември 2011 12:46

  • 1248
  • 0
Закопчаха серийни крадци във Варна
©

Задържани са двама мъже, извършвали грабежи във Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.  За залавянето им помогнали граждани, станали очевидци на престъпленията.

Вчера във Второ РУП 43-годишна варненка подала сигнал, че около 19.05 часа била ограбена. На кръстовището на булевардите “Цар Освободител” и “Осми Приморски полк”, докато изчаквала на червен светофар, непознат отворил вратата на колата й “Тойота Ландкруизър”, взел чантата й, оставена на предната седалка и избягал. Свидетел на престъплението станал 21-годишен младеж, последвал крадеца, който се качил в лек автомобил “Рено Сценик”. Колата потеглила към икономическия университет. Секунди по-късно станала причина за катастрофа с “Джип Чероки”, движещ се по ул. “Л. Каравелов”. Това забавило крадеца, тичащият след него младеж го настигнал и успял да го задържи до пристигането по полицейски патрул.

Установено е, че извършителят е 26-годишният С. Х. от Бургас, криминално проявен за престъпления по чл. 194 и чл. 216 от НК. Дамската чанта - обект на грабежа била открита у него с всички вещи на собственичката. 26-годишният мъж е задържан, образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК.

На 15 ноември около 22.30 часа непознат нападнал 55-годишна варненка в района на Медицинския университет. Издърпал чантата й и побягнал. Очевидец на престъплението станала 20-годишна студентка, която разхождала кучето си. Момичето веднага последвало бягащия. Настигнало го зад спортната зала в града и респектиран от кучето, беглецът спрял. С помощта на мъж и жена, живеещи в близост, авторът на грабежа бил задържан до пристигането на патрулен автомобил.

Установено е, че извършителят е 22-годишният М.Х. от Варна. Образувано е незабавно полицейско производство и няколко часа по-късно бил осъден от Районния съд - условна присъда от 10 месеца лишаване от свобода.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини