Нова схема за телефонни измами, намесиха адвокат Марин Марковски (видео)

  • 21 март 2016 08:41

  • 5843
  • 2
Нова схема за телефонни измами, намесиха адвокат Марин Марковски (видео)
© Булфото

За нов вид телефонна измама предупреждават от полицията във Велико Търново.

Репортаж на БНТ показа поредната престъпна схема. Телефонните измамници са се обадили на директорката на великотърновско училище и са се представят за полицейски началници. Мошениците са потърсили преподавател по чужд език, който да помогне в превода във връзка с престъпление. Учителят е трябвало да се свърже с адвокат Марин Марковски за повече подробности. При обаждането на мнимия адвокат Марковски той е поискал цигари, вода и ваучери за 200 лева. Директорката на училището се усъмнила и се свързала с истинския полицейски шеф във Велико Търново. Полицията веднага дошла в училището и била подготвена операция за залавянето на телефонните измамници, която не се осъществила, защото явно престъпниците са наблюдавали училището.

По темата се изказа и самият адвокат Марин Марковски. "Измамниците взимат и последните пари на хора. Те нямат милост. Никога не трябва да се дават пари на трети човек за адвокат. Свързването с адвоката трябва да бъде лично. При конкретния случай и полицията е действала неправилно. Защо не са заловени тези измамници? Защото, полицията е дошла без прикритие. Липсвало е креативност. Можеше една млада полицайка да се представи за преводача и да щракнат белезниците на престъпниците. Още веднъж ще предупредя хората, че не трябва да дават пари на трети човек за услугите на адвокат", обяви адвокат Марковски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5843 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.23 | 06:18

2
ne ra3braxte li ze kurva boiko pra6ta te3i kradci da kradat i ybivat
??????????????

2016.03.21 | 22:45

1
Цитат: "Защо не са заловени тези измамници"? Защото са тъпи и прости полицаите в някои определени мога й да цитирам градове. Но 100% е вината, на тези които дават. Така е. Като не ги интересува политиката, не четат вестници, не влизат в интернет... Много семейства след тези случаи живеят зле. И те са прави. Делиш от залъка си и накрая да ти ги вземат ей така. По цял ден кибичат по кръчмите. Чакат с нетърпение сутрин да отворят и вечер се прибират у дома. Обаждали ми са се многократно, но никога не съм се вързвала, ама има наивници, които както писах по-горе се вързват. . . Както им казват ченгетата "ПИЙТЕ СТУДЕНА ВОДА". Парите не са много. Не са много за тях, че получават 3-4-5 хилядарки, а пенсионера дето е кътал 20 и кусур години. Ама нали не е на тях. Пак казвам 50:50 съм. Най-много обвинявам потърпевшите. МАЛОУМНИЦИ. Никой не може да ме обвини в противното. Лоша работа. Имай някой за е`ане, но кой е , отговор нямам и никога няма да имам. За мен предполагаемо е МАФИЯТА!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини