Починалата родилка - поредната лекарска грешка?

  • 22 ноември 2011 08:11

  • 5816
  • 15
Починалата родилка - поредната лекарска грешка?
©

Защо си отиде 35-годишната родилка в Шейново? От болницата отказват коментар, отказват и да пуснат камерата на ТВ7, отказват и да издадат смъртен акт на починалата Надежда.

Малката Габи е на година и 10 месеца и още не осъзнава, че няма да види майка си. Тя рисува пред камерата, каза, че рисува майка си.

"Не смятам, че истината ще излезе наяве, макар че ще я търся", каза приятелят на починалата жена. По думите му са казали първоначално като причина за смъртта й белодробна емболия. После обаче са скрили документите и сега не казват нищо.

Мъжът й вярва, че ако са били платили 350 лева на лекарите, са щели да й обърнат повече внимание и да не я оставят да се разхожда по стълбите и навън по студа с разкритие. Именно "да се разхожда" са я посъветвали лекарите.

Роднините се надяват новороденото момиченце да оцеле и смятат да го кръстят Надежда - в памет на майка си.

"Уредих проверка от РЗИ-София, аутопсия и експертиза", каза по телефона министърт на здравеопазването Стефан Константинов. Не са искани пари, категоричен е той. По думите му жената е била в клинична смърт и лекарите са направили цезарово сечение, за да спасят бебето. Нека видим какъв е резултата от аутопсията. Има ситуации в акушерството, които са много драматични и ако е лекарска грешка, ще има наказани и роднините ще научат цялата и чистата истина, каза министър Константинов.

Последвайте канала на

5816 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
анонимен

2013.11.25 | 17:16

15
КОЛКО ТЪЖНО Е ВСИЧКО ТОВА ,КОЕТО СТАВА !И ПИТАМ, ЗАЩО?,ЗАЩО БЕ ХОРА??ТОЛКОВА МАЛКО СМЕ БЪЛГАРИТЕ , АМИ НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ,НАЛИ??НАЛИ СТЕ ХОРА -ХУМАННИ,ХОРА- ПРОФЕСИОНАЛИСТИ !! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!
Пижо

2011.11.24 | 11:58

5
Не мога да рзбера, защо не изчакате да излезе експертизата. Колко случая на смъртност на родилки има в Шейново - поинтересувайте се(за 11 години - 2). Защо си мислите, че екипът по призумция не си е свършил работата?! Друг е въпросът, че се опитват да изкарат допълнително пари. Но за това ни е виновна мизерната държавица и хората, които ни управляват - 1 лекар учи 8 години(+ стаж), а обикновено не взима повече от 800 лева заплата. На запад докторската професия е сред 1-те 3 най-добре платени професии, а тук получават мизерни сумички. Не, не съм доктор, но съм запознат със ситуацията. А защо не направят митинг за да наградят лекарите, които пък са спасили колко живота? Българите гледаме само лошото...
stanimirbg

2013.11.25 | 17:12

14
Дано влезеш в болница гладен със скъсани дрехи и без пари друга песен ще запееш. Казвам го защото преди 7 години баща ми беше пазач на някакав обект,влезли крадци и го бяха пребили ,на човек не преличаше,абе едвам оттървал кожата имал само един нож.Добрал се до болницата в Бургас,а там го помислили за някъкъв клошар и не му обърнали внимание,когато пристигнах и спрях с колата отпред (тогава карах служебен джип) веднага се лепнаха като пиавици и стая му уредиха и храна и взеха да потъркват пръсти ама не кутия бонбони и бутилка хубаво уиски това е почерпка пари на ръка НЕ иначе лакомията няма да спре.
Пижо

2011.12.09 | 23:45

13
Какво се оказа в крайна сметка?! Интубацията била убила жената? А как тогава детето е родено живо? В крайна сметка се оказва, че медиите раздуват глупости и лъжи. А според мен са замесени много пари... На гърба на страдащите родители се опитва някой да изкара адски много - сега ще се опитат да направят Шейново частна болница. Конспирацията е пълна.
Соколето

2011.12.09 | 23:45

12
Хората не са узрели за лекарския дух и манталитет и българинът още дълго време ще е неблагодарен и няма да има култура на увавежие към най-тежката и почитана хуманна професия в света. Освен това от елит(навсякъде по света- от Греция до Щатско) това е и една от най-добре заплатените професии-докато тук сме над 65 год. в ъгъла..Като се добавят и гладните журналя и вторачването в нормалния процент грещки, които ги има навсякъде по света, където лекуващият е човек(скоро си правих лазерна корекция на очите и там имало процент вероятност за грещка)..А че здравната система е най-голямата грещка и че шлосеро и миньоро взимат 2 пъти повече от д-р от Бърза помощ...това е убийството на гилдията); навсякъде лекарите са на ранга на богове- те се грижат за най-ценното на човека и не една Хипократова клетва ги е подбудила да се насочат към този сложен и труден път, а желанието и рещимостта да са помагат другиму и да дават най-доброто от себе си. Иначе чуждестранните болници са отворени за нащите специалисти, тъй като сме от най-добрите в света, драги тикви и тиквички и ако лекарите се втурнат навън, а те го правят с все по-голямо число, ще се лекуваме с билки(в които вярвам, но чието действие и размах е поне 10 пъти по-ниско от лекарската намеса). Аз казах хау и дано народът се поддава по-малко на внущенията от медиите, иначе сте загубени между АЗИС и БИГ БРАДЪР, драги сънародници. Успех
magy

2011.11.24 | 12:13

11
Spored men trqbva da ima zatvor za takiva lekari ,ako moje da gi narechem takiva ,samo pari sa im v glavata
Tan4eska_1986

2011.11.24 | 12:13

10
NA TAKIVA NE TRQBVA DA SE NALAGA DISCIPLINARNO UVOLQVANE, A DOJIVOTEN ZATVOR !!! I ISKAT PO VISOKI ZAPLATI TO TEQ ZASLUJAVAT RAZTREL TEHNATA MAIKA
beb4eto

2011.11.24 | 12:13

9
ochte li smiatate 4e se slu4vat lekarski gre6ki ??? Nepravilna intobacia i zakusneli reakciii v kakva durjava jiveem i na kakvi lekari se podlagame nie i na6ite semeistva???
Пенда

2011.11.24 | 11:59

8
Пижо, съгласна съм с теб, но докато не започнат да съдят тези "лекари", не ние ги слагаме под общ знаменател... Все пак идеята е да лекуват и да спасяват животи, не да търгашат с тях и затова поощренията и наказанията за свършената работа трябва да са адекватни. Има разлика да направиш всичко примерно за човек с 90% изгаряния и той да умре и да не направиш нищо за здрава родилка...
Грета

2011.11.24 | 11:58

7
отново няма да има наказани лекари!!!!!А докато няма тези случаи ще стават все повече....ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА???
скорпионката

2011.11.24 | 11:58

6
За съжаление не е достатъчно да си платиш.Трябва някой да те препоръча за да ти обърнат нужното внимание.Призовавам всички да подхождаме по същият начин към лекарите.Те също в ежедневието си прибягват до услугите на всички нас.Жалкото е обаче,че когато ние се нуждаем от тях е поставен на карта живота .

Добави коментар

Водещи новини