Пребиха директора на АЕЦ "Козлодуй"

  • 22 ноември 2011 06:05

  • 3595
  • 5
Пребиха директора на АЕЦ "Козлодуй"
©

Директорът на АЕЦ Козлодуй Александър Николов е бил пребит късно вечерта, съобщи БНТ. Той е бил нападнат от двама неизвестни, докато се прибирал към дома си.

Пред криминалистите мъжът е споделил, че не ги е познал. Все още не е ясен мотивът за престъплението, работи се по няколко версии. От полицията обаче са категорични, че нападението не е извършено с цел грабеж. Очаква се днес полицията да даде повече подробности по случая.

"Ангажиран е максимален ресурс от наша страна, да не кажа целият ресурс на Областна дирекция на полицията във Враца, и аз считам, че ще постигнем резултат в изясняването на тоя случай. Издигнали сме няколко версии, по които работим", обясни гл. инспектор Росен Иванов, директор на ОД на МВР-Враца.

Наскоро АЕЦ "Козлодуй" премина през успешни стрес-тестове за благонадеждност. Очаква се в ранните сутрешни часове да стане ясно доколко работата на Николов в централата може да бъде мотив за подобно престъпление.

Александър Николов е роден през 1962 г. Завършил е Техническия университет в София, специалност "Топло- и ядрена енергетика". През 1986 г. започва работа в АЕЦ "Козлодуй", като работи на различни позиции, а от септември 2011 г. заема поста изпълнителен директор

Последвайте канала на

Novini.bg
3595 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Quagmire

2011.11.22 | 14:58

5
Добре са му направили :)

2011.11.22 | 13:45

4
razreshete kypivane na boino orajie horata da se zashtitavat ,sled kato ne mojete da gi zashtitite i se spravite s polojenieto v stranata.da vidim togava mytrite kogo shte napadat kato go gramnesh boklyka v glavata.

2011.11.22 | 13:45

2
Не е вярно, че не могат да се справят - не искат. Нямат интерс да се справят, имат интерес да ни довършат. Не занм защо толкова пречим на някого, та се налага да ни трепят с мрачно здравеопазване, смехотворно образование, срината икономика, липса на култура, изкуствено срината промошленост и сеско стопанство и целенасочен геноцид към всичко, което се води българин. Понякога съм си мислел, че един военен преврат би могъл да ги вкара в праивя път - затвора и бесилката, но и това няма как да стане, армията е 30 000, а полицията 60 000. Предвидили са всичко, мамка им комунистическа и ще ни клатят, докато измрем до крак. Май е врме да се въръжаваме без да чакаме да ни разрешат.
policai

2011.11.22 | 13:45

3
nishto novo,v balgaria ima samo organizirani prestapni grypirovki -mytri srasnali se s vlasta i parite ,darjava niama organi sashto zakoni liberalni korympirani sadilishta.s edna dyma boi reket prestaplenia lihvari droga prostitytki .zatova tr.vseki da ima orajie zakonno da se zashtitava sled kato darjavnite institycii sa slabi.
Уил Смит

2011.11.22 | 13:18

1
Гледаме Wild Wild West. Само че не комедия, а БГ филм на ужасите.

Добави коментар

Водещи новини