Апаши започнаха да крадат винетки през страничното стъкло

  • 08 март 2016 09:10

  • 2421
  • 4
Апаши започнаха да крадат винетки през страничното стъкло
© Булфото

Кражба на винетка през страничното стъкло. Това е най-новият метод, който крадците използват, за да задигат годишните винетки от колите.

Само за една нощ двама души от плевенския квартал "Сторгозия" са изгорели по тази схема, пише "Телеграф". Извършителят чупел страничното стъкло с голям речен камък, който оставал в купето. След това винетката се нагрявала отвътре с пистолет за горещ въздух, а отвън стъклото се охлаждало с вода. При тази процедура ценният стикер се свалял безпроблемно с бръснарско ножче или нокът. Предполага се, че в кражбата участват не повече от двама души, които впоследствие продават винетката на половин цена.

"След като я откраднаха, трябваше да си намеря отнякъде десен страничен прозорец за джипа. Звъннах на мой приятел с автоморга, който ме "успокои", че не съм единствен и за последния месец е продал 20 странични за различни коли", разказа потърпевшият Михаил Петков.

"Полицаите бяха любезни, изказаха искреното си съжаление, но ми обясниха, че няма какво да направят. В сряда ще ходя отново, за да ми дадат документ, с който да отида в АПИ и да се опитам да си взема нова, тъй като си пазя касовата бележка и отрязъка от винетката", разказа още Михаил. Той е категоричен, че втория си стикер вече няма да го залепи за стъклото, защото освен нерви е извадил и 50 лева за нов прозорец.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2421 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
мда

2016.03.09 | 06:00

3
и ОТКЪДЕ ВЗИМАТ ТОК ЗА ПИСТОЛЕТА С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ? НЯКОЙ ДА БЕШЕ ПОМИСЛИЛ МАЛКО ВЪРХУ ПОДРОБНОСТИТЕ НА ТАЗИ 'НОВИНА' !!!

2016.03.09 | 06:00

4
Може с адаптер от 12 волта
ASasa

2016.03.09 | 06:00

2
ЗА ТОВА ИДИОТИТЕ ОТ АПИ ДА ПОМИСЛЯТ ДА СТАНЕ С ПОЛИЦА КАКТО Е ЗАСТРАХОВКАТА И БЕЗ СТИКЕР - ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ПРИ ПРОВЕРКА ТИ ИСКАТ ПОЛИЦАТА А ТАМ КАТО ПИШЕ НОМЕРА НА КОЛАТА МНОГО ХОРА ЩЕ СИ СПЕСТЯТ УСИЛИЯТА ДА КРАДАТ...

2016.03.09 | 06:00

1
Много добре . Учете ги как да ги отлепят, въпреки че този метод е пълна глупост.

Добави коментар

Водещи новини