България е на първо място по разследвания от ОЛАФ

  • 18 ноември 2011 15:46

  • 3008
  • 8
България е на първо място по разследвания от ОЛАФ
©

Основните разследвания на ОЛАФ за България са свързани с контрабандата на цигари. Това посочи Джовани Кеслер, генерален директор на Службата за борба с измамите с евросредства.

България е на първо място от страните в Европейския съюз по брой разследвания от страна на ОЛАФ - 81 за 2010 година. Кеслер отново напомни, че важен е броят на издадените присъди при борбата със злоупотреби с евросредства и други сходни престъпления.

За Кеслер едно от най-важните неща е инициативата за започването на разследванията и дали те идват по идея на държавните власти, по сведения на ОЛАФ или по други сигнали.

Директорът на службата е в България по повод Деветата европейска конференция на прокурори, които работят в звена за борба с имами.

Последвайте канала на

Novini.bg
3008 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Фас

2011.11.19 | 18:30

8
Ми просто да махнат идиотските акцизи и първи клиент на ОЛАФ ще се окаже Германия .
владо

2011.11.19 | 08:50

7
хе хе - всички в Европейските институции казват ,че правителството се справя, само наште вече некрадящи бивши във властта хвърлят огън и жупел да докажат как сме умрели вече! Разбира се винаги се намират и коментатори-оплаквачки дето да се чудиш как са още живи! Факта ,че има световна рецесия от 2 год. никой не го споменава, факта че 3 правителства в Европа подадоха оставки ;че 2 държави фалираха ; че хаоса в Европейския съюз е факт отдавна и това няма как да не се отрази и на нас никъде не го прочетох в "червените компетентни" коментари! Както винаги там има единствено първосигнални послания за ужас,страх и унищожение / същите като на загубилия всички избори гей Сергей/ и "компетентни умозаключениа" за невиждани преди катастрофи и опустошения!Елементарно Уотсън - айде гей Сергей и Доган има защо да са бесни - спряха им кранчето и вече не могат да крадат,но интересно защо европейските институции винаги "да лъжат" ,а нашите"умници винаги да са прави?Някой скоро дори си позволи да каже ,че новата коалиция от БСП,ДПС и Атака била "в полза роду"/ кога Доган е правил нещо в полза на България да попитам:):):)????/ То бива бива наивност ,ма демонстративното обезмозъчаване надали е градивно
Илиев

2011.11.19 | 08:49

5
Майко колко глупости. Аз незнам коя европейска комисия твърди, че нашето правителство работи. Те даже в шенген не ни приеха. И как може като има рецесия от 2 години нашето праввителство да няма никакви антикризистни мерки и никаква антикризистна политика. Вместо да се опитат да насърчат малкия и средния бизнес и икономиката те правят точно обратното. Сасипаха икономиката, колкото и слаба да беше преди това. За 2 години икономическия растеж спадна с цял процент според световната банка, а реално даже повече от процент. Онзи ден гледам по новините - живота поскъпнал с цял процент за месец само. Резултат от икономическата политика която води правителството е затягането на коланите!!! До кога?! и когато стегнем коланите толкова, че вече няма да можем да дишаме ще е твърде късно да се вземат някакви мерки които да съживят икономиката защото няма да са останали резерви. А какво да кажем за пенсионната реформа? Не е случайно, че синдикатите готват протести. Освен икономиката правителството сасипа и образуванието. Студентите от МУ-София оня ден протестираха, точно когато избираха нов ректор. И без това за много кандидатстуденти таксите са непосилни. Спряха финансирането на БАН. Ама то на правителството не му трябват образовани хора. Да ходят в чужбина кадето ще ги оценят. Сасипаха и здравеопазването. Правителството води политика насочена срещу хората и срещу специализираните частни болници. Твърдейки, че тези болници са неконкорентно спосбни и немогат да предложат добро обслужване (нещо което противоречи на принципите на капитализма) следва политика да се закриват, чрез различни изисквания и наредби (които не е задължително да подобряват качеството на услугите които бониците предлага) непосилни за много болници, като много райони в провинцията остават без болнична помощ по този начин. Ама нали в София на никого не му пука как е другата Бтлгария ..... И само неказвайте пак, че съм комунист - НЕСЪМ. Не всеки който не е с ГЕРБ е комунист. Предлагам да измислите нещо ново. Просто ми писна от некомпетентни управници. Фактът, че всички политически сили в България се обединиха (нещо което отдавна, да не кажа никога не се е случвало) срещу бюджета показва колко некадърно е направен. Аз бих предпочел европейците да не са толкова доволни, но малко да отпуснем коланите накрая защото някои вече наистина неиздържат.
1312

2011.11.19 | 08:50

6
Tiq razsledwaniq za koito stawa wypros 90% sa ot minaloto prawitelstwo taka che nqma za kakwo da goworim poweche,dolu BSP na wlast GERB/ATAKA
До 7

2011.11.19 | 08:49

3
Номер 6 си го каза както си е. А относно Германия, ами те си замразиха заплатите и пенсиите за разлика от Гръцките готованци и затова имат разтеж. Няма значение какво пседвдо-цоцалистче са избрали хипарите, турците и безработните артисти в твоя град. Германия я управлява дясна партия.

2011.11.19 | 08:49

4
Коментара всъщност е към номер 8
Az

2011.11.19 | 07:59

2
Ами боко и цвъко въртят контрабандата ! Колкото и да разследват....
sportnamedicina.com

2011.11.19 | 07:40

1
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини