Крадци задигнаха цяла овощна градина

24 февруари 2016 13:54

Крадци задигнаха цяла овощна градина
© бТВ
1967 1

Мистериозна кражба на цяла овощна градина разследва полицията във Врачанско. За случая сигнализираха самите потърпевши, предаде бТВ. Преди броени дни от имота им изчезнали стотици черешови дръвчета.

Семейство Цветкови наели миналата пролет запустяла земя край село Боденец срок от 10 години, почистили бурените и я засадили с 540 черешови фиданки. А после кандидатствали по програмата за развитие на селските райони. Договор все още не е подписан.

Точно преди втората проверка от фонд „Земеделие” дръвчетата буквално се изпарили. Част от тях са отсечени, а другите липсват, са извадени.

До момента семейството е вложило над пет хиляди лева в имота. За намеренията на крадците само гадаят. „Може и да ги продават, понеже сега е този период, в който се засаждат, мисля, че ако беше само да се стори зло, щяха да ги отсекат, а те са ги взели”, каза собственичката Нели Цветкова.

От 14 декара овощна градина са останали една гола поляна и няколко изкоренени фиданки. Намеренията на семейството били не просто да се преборят за субсидията от 25 хиляди евро, а да задържат дъщерята Нели в родното място - с поминък.

Липсите бяха констатирани от представител на фонд „Земеделие” и на полицията, които отказаха коментар с мотива, че се води разследване

Крадците се издирват.

Калина Атанасова
1967 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Buddha Bar

2016.02.25 | 19:21

54816
Hitler was right.

Добави коментар