Обирът на инкасото в мола станал по сценарий от Под прикритие

  • 23 февруари 2016 19:12

  • 6062
  • 2
Обирът на инкасото в мола станал по сценарий от Под прикритие
© Булфото

Сценарият за обира, извършен на паркинга на мола на „Цариградско шосе”, при който бяха откраднати над 100 000 евро, е взаимстван от българския сериал „Под прикритие”. Сцени от хитовата поредица поразително съвпадат със сюжета на вчерашния зрелищен грабеж, при който се стигна до престрелка с калашници, съобщи БНТ.

Към момента все още няма и следа от нападателите. От вчера е в ход мащабна операция на МВР по залавянето им. Според експерти от охранителния бранш ударът е бил планиран поне месец.

В шести епизод от втория сезон на „Под прикритие” Иво и Куката организират грабеж на инкасо. Гангстерите нападат охранителите точно в момента преди да потеглят от подземния паркинг на столичен мол. Последвала престрелка с калашници. Според експерти в областта на охраната не са малко случаите, в които престъпниците копират сцени от филми. Оказва се, че в действителност точно моментът преди охранителят да се качи в инкасото е най-удобен за преодоляване на бронираната врата.

Според експертите бързата реакция на охранителите е объркала първоначалния сценарий на грабежа и затова са успели да вземат само една пратка. Нападателите са имали не повече от минута, за да оберат инкасото.

Нападателите са наблюдавали поне месец кога идва инкасо автомобила, колко време се задържа на паркинга и по кой маршрут се движи. По този начин са изчислили времето за реакция. Имали са поне два варианта за бягство. Проучили са и местата, където са разположени всички 200 камери на територията на търговската сграда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6062 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.19 | 18:45

2
Така е когато ги учите с просташките си филми .
Haiduk

2016.02.24 | 20:18

1
te vlezli v filma...filma bil vinoven axaxa

Добави коментар

Водещи новини