Корнелия Нинова: Мит е, че ГЕРБ се борят с контрабандата и организираната престъпност

  • 18 ноември 2011 14:28

  • 1003
  • 0
Корнелия Нинова: Мит е, че ГЕРБ се борят с контрабандата и организираната престъпност
© Булфото

Контрабандата няма общо с финансовата криза, дълговата криза в Гърция и Италия, но има общо с Европейския съюз. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от Коалиция за България Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

По думите на Нинова – преди един месец еврокомисарят по данъчно отлагане и митнически съюз е направил изявление, в което посочва, че ЕС губи 10 млрд. евро от контрабанда на цигари и проблемът е на източната граница на Съюза, част от която е и България.

„Проблемът с контрабандата не е само вътрешен, наш, а се превръща и в европейски. Предлагаме да се повиши събираемостта на приходите от акциз, а това означава да спрат да крадат. Митът, че ГЕРБ се борят с контрабандата и организираната престъпност, се спука. ГЕРБ са част от тази схема. Те създадоха условията за увеличението на контрабандата, като повишиха акциза на цигарите драстично, без това да е необходимо. Яхнаха тази контрабанда, крадат от нея, крадат от джоба на всеки българин, защото това са парите за здраве, за образование, за общини, за училища и т. н Единственият начин това да се подобри е да има политическа воля и да спрат да крадат от контрабанда”, каза Нинова.

На въпрос какви ще бъдат последиците от приемането на бюджета в този или във вид с незначителни изменения, депутатът Пламен Орешарски посочи, че ще изпуснем още една година, както сме изпуснали вече 2 и ще затрудним изключително много всяко следващо правителство. „Сигурно няма да ме чуят и въпросът не е дали те ще ме чуят, а обществеността да разбере защо не се събират приходите. Те са общ проблем на всички ни, а не само на отделни социални групи”, каза той.

Последвайте канала на

1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини