Трима заподозрени в каналджийство бяха задържани в Пазарджик

  • 21 февруари 2016 10:50

  • 1460
  • 1
Трима заподозрени в каналджийство бяха задържани в Пазарджик
© Novini.bg

Екипи на групата "Престъпления по пътищата" при ОДМВР-Пазарджик задържаха десет нелегално пребиваващи у нас чужди граждани, както и трима българи, участвали по първоначална информация в каналджийство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Срещу задържаните са образувани полицейски производства и за предлагане на подкуп. В автомобила, шофиран от единия задържан, са открити десет чужди граждани без документи за самоличност

От МВР информират, че вчера към 12.00 часа в района на 59-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София, автопатрул на магистрална полиция е засякъл и спрял за проверка миниван "Крайслер". Шофирал го е Я.Д. /40 г./ от Банкя, а до него е пътувал столичанинът К.Т./42 г./. При инспекцията е установено, че в минивана е имало десет чужденци, сред които жена и седемгодишно дете. Те били без документи за самоличност и се представили се за граждани на Афганистан. Незабавно към мястото били изпратени и екипи на РУ-Септември и групата "Миграция".

Към проверяващите се присъединил и трети българин - Б.П. /27 г./ от София, който заедно с другите двама предложил на полицаите пари в евро и левове, за "да си затворят очите" и да ги пуснат да продължат по пътя си.

Последвало задържането на тримата българи, срещу които са образувани полицейски производства, освен за каналджийство и за предлагане на подкуп на длъжностни лица. Чужденците са прегледани от лекар и са транспортирани в Дом за временно настаняване на чужденци.

Последвайте канала на

1460 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.22 | 12:21

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини