Разбиха банда дилъри на синтетична дрога в Плевен

  • 17 ноември 2011 15:45

  • 4526
  • 0
Разбиха банда дилъри на синтетична дрога в Плевен
©

Полицията в Плевен разби схема за производство и разпространение на синтетични наркотици. Това съобщи заместник-директорът на областната дирекция на МВР, комисар Красимир Димитров.

Задържани са двама мъже - на 32 и 22 години; иззети са над 7 килограма различни материали за производство на пико - основен заместител на хероина. Сред арестуваните е Стефан Стефанов /32 г/, с прякор Ловешкия, разследван като един от основните производители и разпространители на синтетични наркотици за Плевен, Ловеч и Троян. Срещу него е повдигнато обвинение по член 350 от НК, който предвижда затвор от 5 до 15 години, заяви наблюдаващият прокурор Искра Ганева.

Във вила край Плевен, където са задържани лицата, са открити различни видове наркотици, електронни везни, две пушки, револвер, 18 мобилни телефона. Иззето е и три грама пико, предаде БТА. Това е психоактиво вещество, което води до зависимост, създава възбуда
и еуфория, поясни комисар Димитров. От 1 грам се произвеждат около 12 дози, които се продават в Плевен по 20 лева едната.

Стефанов има три присъди за наркотици, изнудване и хулиганство. Четири години е бил в затвора. Ще му бъде поискана от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването ще установява дали по случая има съпричастни лекари и аптекари, откъдето са вземани веществата за производството на наркотиците, казаха от прокуратурата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини