Трима са задържани за убийството край пазарджишкото село Братаница

  • 05 февруари 2016 13:44

  • 2949
  • 3
Трима са задържани за убийството край пазарджишкото село Братаница
©

Полицията и прокуратурата в Пазарджик разкриха убийството на 44-годишния Йордан Асенов от местното село Братаница, който бе обявен за издирване през декември 2015година. Това съобщи пред журналисти окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов в присъствието на гл. секретар на МВР Георги Костов и директора на местната полиция Йордан Рогачев.

Тялото на убития е открито в четвъртък в напоителен канал край Братаница след издирване и с помощта на таен свидетел. В сряда полицията е задържала 29-годишния Илиян Николов, който е обвинен за отвличането на убития. Вчера сутринта са арестувани 27-годишния Васил Спасов и 34-годишния Георги Н. - Фашиста, който са обвинени в умишленото убийство на Асенов.

На 6 декември, м.г., Асенов качва в каруца четири от децата си и отива да събира необрана царевица в нива, собственост на кмета на Братаница Георги Спасов и семейството му. Минути по-късно на нивата пристигат сина на селския кмет- Васил Спасов и негов работник Георги Фашиста. Те започват да бият Йордан Асенов пред очите на децата му. Шамари отнася и 12-годишната дъщеря на жертвата. Уплашени от случващото се децата на Асенов скачат на каруцата и побягват като изоставят баща си при биячите. Малко след това кметският син и Фашиста се обаждат на Илиян Николов, който също е земеделски производител, и му съобщават, че са хванали Йордан, който обирал нивите им. Илиян пристига с микробуса си, на които тримата натоварват 44-годишният ром и го откарват в близкото село Ляхово. Затварят го за 4-5часа в клетка и продължават да го бият. След това Илиян товари жертвата в микробуса си и я откарва до напоителния канал на Братаница, където изхвърля тялото. Все още не е ясно дали Йордан Асенов е бил още жив, когато е хвърлен в ледените води на канала. Това ще стане ясно след като излязат резултатите от аутопсията на трупа.

 Два дни след убийството, след като Йордан не се прибира в къщи, близките му подават сигнал в полицията. По данни на комисар Йордан Рогачев убития е бил криминално проявен за кражби. Гл. секретар на МВР георги Костов сподели, че колегите му от Пазарджик още в края на миналата година са имали насоки, че Асенов е убит, но е било необходимо време за откриването на трупа му.

Последвайте канала на

2949 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СПРАВЕДЛИВОСТ

2016.02.11 | 14:53

3
Нека поясня за незнаещите,че убитият човек не е крал.След като се прибере реколтата,остават лоши и неизползваеми царевици,които ще бъдат изхвърлени!!!Просто е събирал нещо,което е непотребно...в това ли го обвинявате??Или тук важи "нито го ядеш,нито на кучетата го даваш".Така ли е трябвало да плати??Не мога да повярвам,че нормални хора подкрепят подобен род саморазправа?!Да бият баща пред деца му,да посегнат и на дете....да затворят човек в клетка,като животно и да го бият до смърт??Това ли е вашата справедливост?Това са дребни комплексирани душици,проядени от злоба и жестокост...душици,които се нуждаят от доминиране,за да запълнят дупките по изкуственото си самочувствие...Срамота..Позор!
познато ли ви звучи

2016.02.06 | 17:10

2
ЦИГАНИН -КРАДЕЦ.
MARABA ANADOLSKİ

2016.02.06 | 11:15

1
jalko,no romat si go e zaslujil.zashto ne odil da ore,see i t.n.

Добави коментар

Водещи новини