Конфискуваха златни бижута за над 66 хиляди лева (снимки)

  • 29 януари 2016 11:51

  • 4084
  • 1
Конфискуваха златни бижута за над 66 хиляди лева (снимки)
© Агенция "Митници"

Служители на митническия пункт "Капитан Андреево" конфискуваха златни бижута за 66 906 лева, съобщават от пресцентъра на агенцията "Митници".

Накитите били пренасяни от румънска гражданка при влизане от Турция. Жената пътувала в лек автомобил, управляван от неин сънародник. Превозното средство било отклонено за щателна проверка. Пред митническите служители шофьорът и неговата спътница заявили, че нямат нищо за деклариране.

При личен преглед на дамата били открити в чантата й, в джобовете на якето и на панталоните й четири найлонови пакета, пълни със златни изделия. Освен това, около шията на румънската гражданка били открити закачени на два синджира още много други от жълт метал.

Митническите служители са открили общо 578 златни бижута, сред които 117 медальона, 112 златни пръстена, 56 гривни, 140 синджира и 153 чифта обеци. Направената експертиза от вещо лице е установила, че златните бижута са с общо тегло 1,239 килограма и са от висока бижутерска проба, на стойност 66 906 лева.

Бижутата са конфискувани. Румънската гражданка и лекият автомобил са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при митницата в Бургас.
Това е втори случай на конфискувани контрабандни бижута от митническите служители на "Капитан Андреево" през последните дни, отбелязват от пресцентъра. Ден по-рано са били иззети 4,194 килограма сребърни накити, отново от румънска гражданка. На нарушителката е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще й бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева, посочват от агенцията "Митници".

Последвайте канала на

Десислава Станева
4084 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.29 | 23:50

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини