Иззеха антики от иманяри в Бяла Слатина

  • 16 ноември 2011 12:41

  • 2819
  • 0
Иззеха антики от иманяри в Бяла Слатина
© Булфото

Иззеха множество предмети с културно-историческа стойност от двама иманяри в Бяла Слатина, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.

Вчера служители на сектор "Криминална полиция" и служители на РУП Бяла Слатина проведоха специализирана полицейска акция по линия „Престъпления, свързани с Културно-исторически ценности”. В землището на село Търнак, в границите на древноримска крепост, обявена за паметник на културата, са забелязани две лица, които извършват незаконни археологически разкопки.

След заградителни мероприятия са задържани лицата - Г.Н. на 53 години и Г.Г. на 37 години от село Търнак, община Бяла Слатина. От лицата са иззети: 2 лопати и 2 металдетектора. След претърсване в жилищата на двете лица, са намерени и иззети: 62 монети, 19 украшения, 5 пръстена с културно-историческа стойност, 2 газови пистолета, нерегистрирани, с 30 боеприпаса за тях, 3 фибули, връх от стрела с културно-историческа стойност, незаконно притежавана едноцевна ловна пушка 12 калибър и 2 ловни патрона 12 калибър.

Срещу лицата са образувани дознания за извършено престъпления по чл. 277 а, ал. 7, чл. 278, ал.6 и чл.339 от НК.

Последвайте канала на

2819 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини