Хванаха крадци в Силистренско

  • 16 ноември 2011 12:00

  • 737
  • 0
Хванаха крадци в Силистренско
© Булфото

Служители на ГД „Криминална полиция”, заедно с колегите им от Силистра и СДВР, задържаха четирима извършители на взломна кражба. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Престъпната група била засечена минути след извършеното престъпление. Полицейската операция е реализирана на 13 ноември, минути след подаден сигнал за откраднати пари от метална каса в офис на земеделска кооперация в село Главиница, Силистренско.

При извършения на място оглед е установено, че неизвестните са проникнали в сградата след взломяване на две външни врати. След като влезли в стаята, те разбили сейфа и отмъкнали наличните пари, после побързали да изчезнат с лек автомобил „Фолксваген Голф”. В резултат на предприетите светкавични действия колата била засечена в района на селото и спряна за проверка. В нея пътували извършителите на престъплението - И.С. на 31 години, С.Й. на 29 години, В.С. на 34 години и връстникът му С.С.. Четиримата са криминално проявени, регистрирани за кражби, грабежи, хулиганство, притежание на наркотици.

При извършеното претърсване в колата са открити множество инструменти за взломяване.

Установено е още, че четиримата планирали грабежа, след като получили предварителна информация, че в касата се съхранява голяма сума пари. След изтичане на срока на полицейската мярка за задържане, на И.С., С.Й., В.С. и С.С. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини