Разкриха незаконна сеч на бял бор и бук

  • 26 януари 2016 15:49

  • 2067
  • 1
Разкриха незаконна сеч на бял бор и бук
© Булфото

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите - Смолян, са констатирали незаконна сеч на 187 дървета от бял бор и бук в землището на с. Войкова лъка, община Рудозем, при рутинна проверка, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите. Нарушението е извършено в териториалния обхват на Държавното горско стопанство - Смилян /ДГС-Смилян/, в държавна горска територия с обща площ 93 декара.

Проверяващите са установили, че върху площ от около 8 декара е извършена незаконна сеч на 129 маркирани с контролна горска марка дървета и 58 - немаркирани.

За отсечената дървесина не е издавано редовно писмено позволително за сеч за 2015 г. и 2016 година. За цялото насаждение не е предвидена сеч съгласно лесоустройствения проект за 2010 г. на ДГС-Смилян, както и одобрено план-извлечение по Наредбата за сечите в горите.

По случая са съставени два констативни протокола и е уведомено Районното управление "Полиция" в Мадан. Образувано е досъдебно производство. Дървеният материал е депониран в ДГС-Смилян.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2067 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.03.31 | 11:22

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини