Грък опитал да подпали българската си съпруга и я смаза от бой

  • 16 ноември 2011 10:11

  • 4224
  • 9
Грък опитал да подпали българската си съпруга и я смаза от бой
©

31-годишната Райка Никифорова-Фоткадзикис е пребита от съпруга си-грък Сократис Фоткадзикис. Инцидентът с грубото посегателство над майката на две деца станал около 18,30 часа в дома им в Симитли.

Пребитата жена е приета с комоцио и оток на мозъка в хирургия на благоевградската болница. Пред в. Струма тя разказа покъртителната си история свързана с насилие и страх.

"Срамувам се заради децата си, пред които се разигра жестоката сцена. Семейна съм от 13 години, със Сократис сключихме брак в гръцкото консулство в София, но през изминалите години живеехме в Серес. 10-годишният ни син Сократис се роди в Солун, а 5-годишната ни дъщеричка Ирис в Пилея. В родния ми град Симитли си построихме нова къща и наскоро се завърнахме от Гърция. Децата тръгнаха на училище тук. Съпругът ми е 62-годишен и сега си оформя документите за пенсия.

Вчера уреждах документи на децата, тъй като са с двойно гражданство. Привечер имах уговорена среща с приятелка на кафе и излязох. Децата ми позвъниха да ме питат дали знам къде е портмонето на баща им, защото той го търсел. От разговора разбрах, че той им крещи и заплашва, че ще ме намери на центъра на града и пред всички ще се разправя с мен. Реших, че трябва да се върна. Заварих го вкъщи обезумял, ровеше из гардероба... Отговорих му, че не съм му пипала портфейла. Тогава той изведнъж се нахвърли върху мен, хвана ме за гушата и се опита да ме удуши, започнах да се отбранявам. Децата пищяха около нас. После започна да ме удря с юмруци по главата и ме повали на пода. По същото време дойде майка ми, сподави в сълзи разказа си Райка.

Заварих го да излиза от къщата с внучката на ръце. Като видях дъщерята просната на земята, започнах да викам за помощ, а той отговори, че тя играе театър, каза майката Горица Стоянова и допълни: Зетят дори твърдеше, че дъщерята го е нападнала, защото бе наранен от счупените очила, обадих се на тел. 112 за помощ, поясни майката.

При пристигането ни на адреса заварихме жената в безпомощно състояние с подутини и болки в областта на шията, оплакваше се от задух, каза дежурният фелдшер Мария Савева, която оказала първа помощ на място на пострадалата. С линейка я транспортирахме до Спешен център, където й бе оказана медицинска помощ и бе насочена за болнично лечение със съмнение за мозъчна контузия, уточни М. Савева.

Райка Никифорава е приета в МБАЛ - Благоевград с главоболие и обилно повръщане. След направените изследвания е установен мозъчен оток, консултирана е с неврохирург и е приета за лечение.

Остава в хирургия под активно лекарско наблюдение, съобщиха вчера от болницата.

В края на разговора ни пострадалата Райка сподели:

Той ме тормозеше психически и преди, веднъж дори се опита да ме запали, като напръска якето ми с бензин. От дълго време обмислях и исках да се разделя с него. Искам с децата ми да останем в България, няма да му забраня да ги вижда, но с мен повече да не се среща. Вече подадох жалба в полицията, ще внеса и в съда. Просто не знам какво ще ми се случи оттук нататък, много ми е трудно, но съм сигурна, че ще се разведа... Срамувам се от децата си... В момента правя барче в двора на къщата ни в Симитли, така ще изкарвам прехраната и ще мога да се грижа за тях, както съм го правила и досега, заключи Райка.

Служителите на реда в Симитли работят по случая.

Последвайте канала на

Novini.bg
4224 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
sportnamedicina.com

2011.12.27 | 16:19

9
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com
Киров

2011.12.27 | 16:19

8
С какъв акъл се жените за 30 години по голям мъж !!! Още повече ГРЪК ???? Свършиха ли се Бг мъжете или на БГ жените толкова им е акъла ??? Най боли сам като си си виновен ... Който гони парата ... плаща ... няма безплатен обяд !!!
Гого

2011.11.23 | 15:50

2
От мизеря ако нещата бяха добре тук нямаше да хукне по мазните гърчоля !!!
Rebel

2011.11.23 | 15:50

1
Така са там в Гърция жените се омъжват за поне два пъти по-възрастни мъже от тях.А пък и тука в България започна да става така,започнаха да се омъжват за по-богати и по-възрастни.
jhr6ty

2011.11.23 | 15:50

7
sas sigornost ima liubovnik tia ili pak tova sega i e dobre do6lo za da se razvede dosega e tarpiala tazi kurav a sega izvedna6 6te se razvejda ama ne zabraviai 4e drug ba6ta na teia deca niama da nameri6 po dobar a ti se udari v taia tapa glava i si dai smetka za kakvo stava na vapros

2011.11.23 | 15:50

5
А вие защо решихте, че ако е помлад ще бъде по-добър ? Няма гаранции нито при възрастта, нито при националността, никой не знае за какъв идиот се жени ! Не упреквайте жената !
hah

2011.11.23 | 15:50

6
Какво да не я упрекваме - курвата си искала пари и дрешки и да не работи...на 18 години се жени за 48 годишен.... Смятайте като четете статията - дете на 13 години, а тя сега на 31...
сайдер

2011.11.23 | 15:50

4
Пиянството и курварството са опасни пороци. Пазете се.
Киров

2011.11.23 | 15:50

3
И каква стана тя .... ни тук добре ... ни там ... Причини много ... крайния резултат - ПЛАЧЕВЕН ! От много акъл !!!

Добави коментар

Водещи новини