Брезнишки полицаи задържаха мъж, превозващ чужденци

  • 26 януари 2016 12:06

  • 1652
  • 1
Брезнишки полицаи задържаха мъж, превозващ чужденци
© Булфото (архив)

Брезнишки полицаи са задържали мъж, превозващ чужди граждани, съобщи регионалният говорител на МВР - Перник Венцислав Алексов. Вчера, в рамките на специализирана полицейска операция, на пътя между брезнишките села Извор и Брезнишки извор били проверени Тойота Форнър и Нисан Патрол.

При спирането на автомобилите, водачът на Тойотата избягал и започнало издирването му. Униформените установили, че в двете коли пътуват 37 чужди граждани, от който 25 деца на възраст от 1 до 12 години, представящи се за иракчани. Задържан за 24 часа е водачът на Нисана, 40-годишният М.И. от Перник. Иззети са и автомобилите, с които са превозвани иракчаните. Предприети са процесуално-следствени действия за установяване самоличността и произхода на 37-те, които са притежавали карти на чужденци, пише БТА.

Срещу 40-годишния М.И. е започнато досъдебно производство. Наказанието е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 3 000 до 10 000 лева. Мъжът е познат на органите на реда с използване на неистински документи, незаконно притежаване на оръжие и шофиране на автомобил след употреба на алкохол

1652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.26 | 19:25

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини