329 софиянци без ток заради кражба на трансформаторно масло

  • 17 януари 2016 16:04

  • 2065
  • 2
329 софиянци без ток заради кражба на трансформаторно масло
© GettyImages/Gulliver

Поредна кражба на трансформаторно масло причини изгаряне на трансформатор в трафопост на столичния квартал "Кумарица" и остави без електрозахранване 329 клиенти на ЧЕЗ, съобщиха от дружеството.

Електрозахранването ще бъде възстановено, след като екипите на ЧЕЗ Разпределение подменят съоръжението на стойност 15 000 лв.

Посегателствата над съоръжения на електроразпределителното дружество, освен че нарушават спокойствието на гражданите и бизнеса, отнемат средства и ресурс, които биха могли да се влагат в подобряване на услугите. За 2015 г. година щетите от кражби на елементи от съоръжения възлизат на близо 3 млн. лв., посочват от дружеството.

Посегателствата излагат на риск здравето и живота не само на извършителите на престъпните деяния, но и на служители на ЧЕЗ, и на невинни хора.

Поради това от ЧЕЗ отново призовават за обединяване на усилията на всички отговорни институции за противодействие на посегателствата над електроенергийната инфраструктура, както и за строги мерки в защита на живота, спокойствието и интересите на гражданите.

Последвайте канала на

2065 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.01.20 | 00:45

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
Веселин Василев

2016.01.20 | 00:45

2
Изчезвай от сайтовете тъпанар скапан.Вече досаждаш.

Добави коментар

Водещи новини