За първия половин месец на годината са регистрирани 10 телефонни измами в Кюстендил

  • 14 януари 2016 13:54

  • 917
  • 0
За първия половин месец на годината са регистрирани 10 телефонни измами в Кюстендил
©

От началото на годината в Кюстендил и региона са регистрирани около 10 опита за телефонни измами. Това каза говорителят на областната дирекция на МВР в Кюстендил Катя Табачка.

Само една жена - на 72 години, от Кюстендил, е пострадала от измамници. Те поискали от нея да зареди ваучери за мобилни телефони с уговорката, че вечерта ще й гостуват, възстановявайки парите. Жената заредила ваучери за около 300 лева, след което последвало ново обаждане и искане за ново зареждане, но тя вече се усъмнила, че най-вероятно е попаднала на измамници и сигнализирала в полицията.
С помощта на служители от "Гранична полиция" е пресечен опит за друга телефонна измама. Граничните полицаи засекли двама столичани - "куриери" на телефонни измамници, в района на с. Илия, община Невестино. По-късно полицаи разговаряли с жители на селото и станало ясно, че много от тях получили телефонни обаждания за пътни инциденти, свързани с техни близки, като трябвало да изпратят пари за лечение или за освобождаване от задържане. Никой обаче не се поддал на тези "сюжети".

Последвайте канала на

Десислава Станева
917 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини