Антимафиоти разбиха канал за трафик на опиум

  • 14 ноември 2011 14:00

  • 1336
  • 0
Антимафиоти разбиха канал за трафик на опиум
©

Служители на ГДБОП пресякоха канал за трафик на опиум. 31-годишен иранец е арестуван в София.

Иззети са 8,5 кг опиум за около 400 000 лв. по цени на съдебната система, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково. В нея са участвали антимафиоти от Главната дирекция за борба с организираната престъпност и колегите им от териториалното звено.

Специализираната операция за пресичане на канал за трафик на опиум от Иран през България към Западна Европа и Гърция е проведена през първите две седмици на ноември. Задържан е 31-годишен иранец, пребиваващ в страната ни със статут на бежанец.

В хода на разследването в обитавания от него апартамент в столичния ж.к. „Люлин” и в наето таванско помещение в ж.к. „Хаджи Димитър” са открити около 8,5 килограма смолисто вещество. При полевия наркотест пробата от него показала характерна реакция за опиум. На двата адреса са намерени и различни приспособления за употреба на опиум, електронна везна, телефони и симкарти. Иззет е и автомобил, ползван при осъществяването на престъпната дейност.

Експерти изчисляват стойността на заловеното наркотично вещество на около 400 000 лв. по цени на съдебната система. По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Хасково.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини