Без тежки пътни инциденти в страната до този момент

  • 04 януари 2016 17:56

  • 826
  • 0
Без тежки пътни инциденти в страната до този момент
© Novini.bg

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, пътните настилки са влажни, заскрежени, обработени и опесъчени, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Затворени за всички превозни средства са проходите „Върбишки”, „Златишки” и „Троянски”. За МПС над 10 тона остават затворени проходите „Котленски”, „Твърдишки” и „Вратник”, а за товарни автомобили над 12 тона - „Петрохан” и „Шипка”. Проходът „Дюлински“ е затворен за МПС над 3.5 тона.

Всички останали - „Айтоски”, „Обзорски”, „Предела”, „Републиката”, „Ришки”, са отворени за всички МПС, а по „Печинско”, „Превала”, „Рожен”,„Пампорово” се пропускат товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета. До момента няма информация за възникнали тежки пътно-транспортни произшествия.

До 17 часа в столицата са станали 82 леки пътни произшествия, едно тежко с един леко пострадал.

Нормален е трафикът на повечето гранични пропускателни пунктове. Създадена е организация на ГКПП – Калотина изход за обработване и пропускането на товарните автомобили. За да не се образуват колони, част от тях се спират на паркинг около Сливница.

От Пътна полиция припомнят на шофьорите да се движат със съобразена с пътната обстановка скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Последвайте канала на

826 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини