Майката на изоставената Владислава: Съжалявам, нямаше къде да отидем, никой не ни иска с детето

  • 19 декември 2015 08:49

  • 4181
  • 2
Майката на изоставената Владислава: Съжалявам, нямаше къде да отидем, никой не ни иска с детето
© МВР

Изоставената Владислава прекара първата си вечер при приемните родители.

Майката Лилия Д. беше задържана за няколко часа и разпитвана в полицията, след което беше освободена. Тя даде интервю за Нова телевизия. "Няма къде да живея. Живеехме при бащата на Владислава, но там не ни искат. Баба ми също не ме иска. Няма как да живея с детето на улицата. В Житница, където живее баща й никога не са ме искали. Майка му само повтаря - махни я тая. Брат му също говори такива неща - изгони я тая. Побой, скандали, заключват ме в една стая с детето", разкри майката.

"Майка му ме заплашваше, че ще ме изхвърли от къщата. Всеки ден имаше скандали. Реших да си тръгна, защото бях отчаяна. Мисля за Владислава, но нямаше къде да отида с нея. Минах покрай тази кооперация и реших да я оставя. Ние нямаме брак с бащата на детето и той още не го е припознал. Ако семейството му и моето семейство ни бяха подкрепили, щях да се оправя. Имам средно образование, работила съм като брокер, в магазин. С бащата на Владислава живеехме на квартира в Пловдив, но той ме биеше, всеки ден скандали. Съжалявам за стореното, но нямаше къде да отида и какво да направя. Искам да я видя и да си я върна, но трябва да намеря къде да живея и да работя. Мъчно ми е. Много ми е мъчно, но никой не ме подкрепя. Нямаше къде да отида. Никой не ни искаше с Владислава", разплака се Лилия.

"Родителските права на майката не са отнети", обявиха социалните служби от Пловдив. "Не мога да кажа колко време Владислава ще остане в приемното семейство. Виждаме, че Лилия е много объркана и е пред психически срив. Това ще е първата мярка, която ще предприемем. Психологическа подкрепа за нея и другите й две деца. После ще й търсим работа и жилище. Тя ще трябва да докаже, че се справя, за да може да си върне Владислава. През това време ще може да я вижда", казаха още от социалната служба.

Бабата на Лилия също взе участие в разговора. "Аз гледам другите й две деца. Те също са без бащи. Много ми е трудно. Взимам 211 лева пенсия. Двете деца са ученици. Как да се оправям? дъщеря ми праща пари от Испания, за да можем да се отопляваме. Много ми е трудно", каза бабата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4181 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.20 | 20:13

2
Защо сте скрили очичките на това хубаво детенце ? Държавниците и трябва да се осъдят за безотговорно отношение към съдбата на Българският народ !

2015.12.20 | 20:13

1
Ако детето изглеждаше зле и недохранено бих обвинявала майката. Но това дете на снимката изглежда перфектно. Явно нещо и е станало на жената, за да се отчая толкова и да го остави. Защо хората плюят само нея, като бащата и семейството му са също толкова отговрни за детето колкото и тази жена.

Добави коментар

Водещи новини