Таксиметров бос вземал пари, после пускал жалби, че го рекетират

  • 11 ноември 2011 16:57

  • 7198
  • 1
Таксиметров бос вземал пари, после пускал жалби, че го рекетират
©

Шефът на таксиметрова фирма „Ичо Транс” - Ивайло Тодоров е отговорният фактор за задържането на врачанския бизнесмен Георги Спасов, пише в. „Конкурент”.

Според неофициална информация, на която се позовава врачанският вестник, популярният като Ичо Транса врачанин имал обичайната практика да иска от свои познати пари назаем с уговорката, че са му необходими да развива бизнеса си и да купува още таксиметрови автомобили. Той обаче харчел взетите пари за лични нужди, като си купувал скъпи лични автомобили и не влагал средствата за благото на таксиметровата дейност. Не връщал и взетите назаем суми и когато заемодателите си искали парите, той ги накисвал с жалби, че това са изнудващи го лихвари. Според запознати, именно това е поводът за задържането на бизнесмена Георги Спасов.

Във Враца се говори, че в края на януари 2009 г. Полина Петрова /жената, с която Георги Спасов от години живее на семейни начала - б.а/ сключила с Ивелина Кръстева - управител на „Ичо Транс 2008” ЕООД договор за временна финансова помощ в размер на 30 000 евро. Според документа, парите трябвало да се върнат в срок от месец след подписването му. В противен случай заемателят се задължавал да върне сумата с възнаградителна лихва от 7% върху главницата за периода на заема. Това обаче не се случило и от началото на декември 2010 година Полина Петрова има издаден изпълнителен лист за спечелено гражданско дело срещу „Ичо Транс 2008” ЕООД. С него врачанският районен съд е осъдил фирмата да заплати на Полина Петрова сумата от 34 000 евро. Това е главница по Запис на заповед от 26 януари 2009 г., заедно със законната лихва върху главницата, считано от 30 ноември 2010 г. до изплащане на вземането.
Според запознати, Георги Спасов си искал дадените на Ивайло Тодоров пари, а той го накиснал за лихварство. Вещи в делата на Ичо Транса припомнят, че от 2008 година във врачанския районен съд безкрайно дълго се точи дело, заведено от човек, на който Ичо дължи голяма сума пари. Това е Наказателно дело от общ характер №828/2008 г., като съдия по него е Искра Касабова. По незнайни причини казусът се протака във времето, като поредното заседание по него е насрочено за 7 декември. Във врачанския районен съд също така завърши и гражданско дело №6266/ 2010 г., по което Ивайло Тодоров бе осъден от заемател.
Във Враца се говори, че Ивайло Тодоров дължи заеми в размер между 400 000 и 700 000 лева на различни хора от града.
В сряда сутринта обаче известният врачански бизнесмен Георги Спасов и Станка Марангозова бяха задържани за 72 часа, след проведена специализирана полицейска операция.
Потърсихме повече информация от държавните обвинители във Враца.
„През 2011 г. окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител по няколко члена от Наказателния кодекс. На разбираем език те касаят пране на пари, извършване на лихварство и извършване на банкови и финансови операции, за които се изисква разрешение”, заяви заместник-окръжния прокурор Камелия Трифонова. Тя допълни, че след събиране на доказателства, в сряда във Враца е извършена специализирана полицейска операция от ДАНС, главна дирекция „Криминална полиция”, под наблюдението на върховна касационна прокуратура и със съдействието на окръжна прокуратура Враца. „Наличието на доказателства позволява да се направи предположение за извършване на посочените 3 деяния. Повдигнати са обвинения, които по желание на наблюдаващия колега ще посоча само с инициали.Това са Г.С.П. и С.Т.М. На тези лица е взета мярка задържане под стража за срок от 72 часа. След изтичането им, прокуратурата ще иска вземане на постоянна мярка задържане под стража”, допълни Камелия Трифонова. Наблюдаващ прокурор по досъдебното производство е Ивайло Хайтов.
Наш екип разговаря със съседи на Георги Спасов, пожелали анонимност. Те споделиха, че Гошко и приятелката му Поля са много кротки и свестни съседи, които се държали добре и никога не са създавали проблеми.

Последвайте канала на

Novini.bg
7198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sportnamedicina.com

2012.03.02 | 19:13

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини