Килърът гръмнал Тинко Георгиев пред очите на детето му

  • 17 декември 2015 18:11

  • 9970
  • 6
Килърът гръмнал Тинко Георгиев пред очите на детето му
© Getty Images/Guliver

Застреляният вчера във Варна бизнесмен Тинко Георгиев е охранявал сериозно дома си. Той е имал бронирани стъкла, твърдят съседи.

Във фаталния час обаче прислужницата и жена му излезли да оправят светлинната коледна украса на входа на къщата. Вратата останал отворена и убиецът, който явно отдавна е дебнел бизнесмена, използвал момента и се вмъкнал вътре, където намерил Тинко и го застрелял. Явно обаче пистолетът е бил със заглушител, защото никой не е чул гърмежите, съобщава "24 часа".

Нападението изглежда е дело на професионален килър. Къщата на Тинко е само на 100 метра от Дирекцията на полицията във Варна. Убитият оставя две малки деца сираци. Едното от тях може и да е станало свидетел на убийството.

Няколко куршума застигнали бизнесмена само часове преди да подпише продажбата на хотела си "Владислав" в Златни пясъци, съобщи "Труд". С парите смятал да се разплати с доставчици на стоки и услуги, към които влачил дългове още от летния сезон. Но според друга версия просто е искал да се отърве от хотела.

По-рано днес Варненската окръжна прокуратура образува досъдебно производство за предумишлено убийство срещу неизвестен извършител. Според криминалисти две охранителни камери на триетажната кооперация на ул. "Хан Крум", където живее жертвата, са заснели килъра. Той е бил мъж, облечен с палто, имал мустаци и носил шапка с козирка.

В съседната кооперация живее шефката на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян, а през улицата са Арменската църква и едно от най-големите училища в града. Взлом е нямало и вероятно жертвата е познавала своя екзекутор, за да го допусне до дома си.

Първа младата съпруга на бизнесмена е открила тялото му и сигнализирала на тел. 112. Вчера през полицейския кордон пред блокчето премина само руса млада жена с малко момиченце, която отпраши с един от джиповете в двора. Според съседи семейството имало малка дъщеричка, а Тинко имал и голям син от друг брак. Комшиите обаче не го познавали добре, защото бил затворен. В кварталния магазин виждали само жена му, която пазарувала солидно и правела добър оборот.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9970 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.12.21 | 13:06

6
26 GODINI DEMOKRACIQ 26 MAFIQ I GENOCID
kur za boiko analev

2015.12.19 | 18:14

2
smurt za tikvata i toi kolko mnogo xora ybi -za6to ne e v zatvoraaaaaa
VREME E ZA KURVATA BOIKO KURSHUM DA GO UBIE

2015.12.19 | 18:17

5
A MOJE BI SAMIQT BOIKO FES DA GO E PORUZAL ?? TIKVOZA SI IMA NAEMNI UBIICI !

2015.12.19 | 18:14

4
ТИКВАТААААА ! Полициятаааа ! Бандитииииии ! Мафияяяяя !
dsdsf

2015.12.19 | 18:14

3
Е И АЗ ЛИ ДА РЕВА ,ЧЕ СА ГРЪМНАЛИ ПОРЕДНИЯ БОКЛУК ! ВСИЧКИ С КОЛИ НАД СТО ХИЛЯДИ ЛЕВА В ГРОБА ДО ЕДИН ЧАС ! КАЗАХ
?

2015.12.19 | 18:14

1
Имал е мустаци.. вече ги няма защото най вероятно чете новини бг

Добави коментар

Водещи новини