Тежките катастрофи в Добричка област намаляват

  • 15 декември 2015 14:08

  • 726
  • 0
Тежките катастрофи в Добричка област намаляват
© novini.bg

Тежките катастрофи в Добричка област намаляват с близо 10 на сто - до 133 произшествия, през изминалите месеци на 2015-а в сравнение със същия период на миналата година. Загиналите 14 граждани са с 33 на сто по-малко, а ранените 160 души бележат спад с около 12 на сто, съобщи началникът на "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев на заседание на областната комисия по безопасност на движението. По думите му обстановката по пътищата в региона се подобрява.

Неправоспособни водачи са предизвикали 21 от пътните произшествия, като са отнели живота на четирима души, а двайсет са ранени. Шофьорите пили алкохол са изгубили контрол над управлението при девет инцидента с дванайсет ранени. Превишената и несъобразена скорост, отнемането на предимство са сред другите най-чести причини за жертвите по пътищата, коментира началникът на "Пътна полиция".
Жулиян Минев добави, че неизползването на обезопасителни средства при пътуване също води до трагични последици. Без колан са пътували 11 граждани от загиналите при тежките произшествия, а 121 са ранените. При пътните злополуки най-много са пострадалите в трудоспособна възраст и над 64 години. Пикът на катастрофите е между 9-10 часа и 16-22 часа, като в понеделник и сряда по-често стават произшествия, показва анализът на пътната обстановка в региона.

Последвайте канала на

Десислава Станева
726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини